O româncă va reprezenta Italia în acest an la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. „Este o onoare foarte mare”

Se numește Ana Maria Vițelaru, are 38 de ani și trăiește în Italia de când avea 17 ani, unde s-a antrenat pentru a deveni nu numai campioana acestei țări la handbike, ci și pentru a reprezenta-o la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Ana Maria Vițelaru, 38 de ani. Foto: Facebook

Ana este căsătorită și locuiește alături de soțul ei în localitatea Castelnovo Sotto, provicia Reggio Emilia din Emilia-Romagna, iar în viața de zi cu zi lucrează la firma Manifattura Di San Maurizio Srl.

În urmă cu mulți ani, în timp ce se afla într-o gară din România, a alunecat pe șine chiar atunci când venea un tren și a suferit răni atât de grave încât medicii au fost nevoiți să-i amputeze ambele picioare.

Asta n-a oprit-o însă să devină o campioană în lumea sportului și să se antreneze zilnic pentru a ajunge unde se află astăzi.

Ana Vitelaru, campioană în Italia la handbike. Foto: Facebook

„Uite, eu nu sunt invalidă, sunt extrem de norocoasă să fiu cine sunt și să pot trăi aceste emoții”, a declarat Ana Maria Vițelaru pentru ziarul Il Resto del Carlino, după ce a aflat că a fost aleasă să reprezinte Italia la Tokyo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mă trezesc la 5:30 dimineața pentru a merge la antrenament, mai ales pe dealurile din Parma. Adesea vin și prietenii mei cu mine, dar dacă cineva vrea să vină cu bicicleta pentru a da jos câteva kilograme…”, a mai spus românca noastră.

Miercuri, 23 iunie 2021, româncei noastre i-a fost înmânat la Roma, de către Președintele Sergio Mattarella în persoană, tricoul albastru prin care este împuternicită să participe la olimpiada de la Tokyo din acest an, la probele de handbike.

Președintele Mattarella alături de sportivii olimpici și paralimpici care vor reprezenta Italia în acest an la Tokyo. Foto: www.quirinale.it

„O zi plină de emoții, mi se face pielea de găină și acum, când vorbesc despre asta. Încerc să mă trezesc dintr-un vis. Nu-mi vine să cred că sunt eu. Chiar am reușit? Mă duc la Olimpiadă?”, a declarat Ana.

„Acestea sunt emoții care nu se vor șterge niciodată din inima mea. O zi foarte caldă afară, dar care îți încălzește chiar și inima. Să fiu la Quirinale (palatul Președinției Italiei – n.r.), să am în mână tricoul albastru, privind-o iar și iar. Da, vor reprezenta Italia în întreceri care vor fi văzute în toată lumea și unde voi încerca să dau tot din mine, ba chiar mai mult, pentru că aceasta este o onoare foarte mare”, a mai spus Ana Vițelaru.

Te-ar putea interesa și:

Distribuie acest articol