Româncă de 20 de ani vândută de iubit în Italia pentru 10 000 de euro. Grupare de proxeneți destructurată de carabinieri

Carabinierii din Viterbo au executat luni, 15 martie 2021, mai multe mandate de arestare emise de judecătorul pentru investigații preliminare de la Tribunalul din Roma, pe numele a patru cetățeni străini acuzați de diferite infracțiuni, printre care sclavie, trafic de sclavi și exploatarea prostituției. Printre persoanele arestate se numără și o femeie de cetățenie română.

Ancheta a început în vara anului 2019, transmit autoritățile italiene, când o femeie de cetățenie română s-a prezentat la carabinierii din localitatea Tuscania, provincia Viterbo, pentru a denunța dispariția fiicei sale în vârstă de 20 de ani care nu mai dădea niciun semn de viață de ceva timp. Ulterior, conaționala noastră le-a povestit militarilor că fata a fost dusă inițial de iubitul ei în Anglia, apoi în România și, în cele din urmă a ajuns în Italia, unde ar fi fost obligată să se prostitueze.

Direcția Districtuală Anti-mafia de la Roma, care a preluat conducerea anchetei, a delegat carabinierii din Viterbo să efectueze investigațiile necesare, activând totodată și un canal de colaborare la nivel internațional cu organele de poliție din mai multe țări, printre care și România. Anchetatorii au descoperit astfel că tânăra de origine română, a cărei dispariție a fost denunțată de mama ei, odată ajunsă în Italia a fost vândută de iubitul ei pentru suma de 10 000 de euro.

Cea care a cumpărat-o a fost chiar o conațională, T.D., în vârstă de 44 de ani, care gestiona activitatea de prostituție la Roma pentru mai multe femei străine. Pentru a recupera „investiția” făcută, infractoarea a obligat-o pe fata de 20 de ani, care are și unele probleme cognitive, să se prostitueze noaptea pe stradă, iar în restul timpului o ținea sechestrată în casă, în regim de sclavie.

Ulterioare investigații au scos la iveală faptul că din rețeaua de prostituție mai făceau parte și alte persoane, acestea fiind identificate ca fiind: K.G., albanez în vârstă de 40 de ani; K.E., albanez și el, în vârstă de 27 de ani și M.B., 20 de ani, tot de cetățenie albaneză. Românca T.D. a fost dată în urmărire de carabinieri și arestată ulterior la Catania, iar ceilalți trei infractori au fost depistați și arestați toți în capitala Italiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul perchezițiilor a mai fost arestată o româncă de 21 de ani, concubina lui K.E., aspra căreia carabinierii au găsit, în timpul perchezițiilor efectuate pentru arestarea bărbatului, 50 de grame de substanțe ilegale.

Distribuie acest articol