Româncă violată în Italia de colegul de apartament. Pedeapsa primită de bărbat

O româncă de 56 de ani a trăit un adevărat coșmar în perioada martie-aprilie 2020, în timpul izolării din cauza pandemiei, când a fost sechestrată, amenințată cu un cuțit la gât și violată de un bărbat de 43 de ani.

Incidentul s-a petrecut într-un apartament din Perugia, pe care cei doi îl împărțeau de câteva luni.

La data de 14 aprilie 2020, agresorul a obligat-o pe femeie să întrețină trei raporturi intime împotriva voinței ei, într-o singură noapte.

În prima fază, bărbatul a tras-o în camera lui, a aruncat-o pe pat și a lovit-o cu palmele peste față pentru a-i distruge rezistența.

Ulterior, a recurs la lovituri violente cu pumnii pentru a o forța să întrețină un al doilea raport.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cele din urmă, a tras-o în baie și apoi în bucătărie, continuând să o constrângă.

După acest calvar, victima a reușit să evadeze și a povestit totul surorii proprietarului apartamentului și unei prietene, care i-a oferit un loc sigur unde să stea, departe de acel infern.

Femeia a fost asistată în instanță de avocata Sylvia Piazzoli și a obținut din partea Curții plata cheltuielilor de judecată, precum și o compensație provizorie de 5.000 de euro. Daunele finale urmează să fie stabilite apoi de un judecător civil.

Agresorul, apărat de avocatul Vittorio Lombardo, a fost condamnat marți, 21 martie 2024, la cinci ani de închisoare, deși Parchetul ceruse inițial o pedeapsă de numai patru ani. Se așteaptă ca acesta să facă apel odată ce vor fi disponibile motivele hotărârii.

Această condamnare aduce o rază de speranță și un sentiment de dreptate pentru victimă, care a îndurat traumele unui abuz crunt în perioada izolării impuse de pandemie.