Românce depistate în aeroport cu agheasmă și murături în bagajul de mână. Au trecut fără probleme prin controlul de securitate

Două femei au reușit să treacă fără probleme prin controlul de securitate de la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) cu obiecte neconvenționale: una cu o sticlă de agheasmă și cealaltă cu două borcane de 500 ml fiecare, unul cu murături și celălalt cu dulceață.

Potrivit publicației de specialitate BoardingPass, o româncă avea în bagajul de mână o sticlă de plastic de jumătate de litru de Pepsi, dar care conținea apă sfințită.

photo_2023-11-08_20-09-11

Un alt incident similar menționat de BoardingPass este cel al unei femei care avea asupra sa două borcane, fiecare de cel puțin 500 ml, unul cu murături și altul cu dulceață.

Aceste evenimente surprinzătoare vin în contextul în care regulile stricte de securitate ale aeroportului specifică interdicția introducerii în zona de îmbarcare a recipientelor cu lichide mai mari de 100 ml, acestea fiind permise doar în bagajul de cală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, se pare că regulile de securitate aplicate la Aeroportul din București diferă de cele din alte orașe, cum ar fi Cluj și Timișoara, unde funcționează sisteme noi de securitate.

Pasagerii care trec prin filtrele de securitate ale aeroporturilor din Cluj Timișoara nu mai prezintă recipientele cu lichide din bagajele de mână la controalele de securitate. De asemenea, nici electronicele nu mai trebuie scoase la verificare.