O româncă își caută sora adoptată în Italia: „Cu siguranță acum are un alt nume, dar eu sper să o găsesc”

În anii ’90, zeci de mii de copii din România au fost adoptați de familii din străinătate. Cei care vor acum să își întâlnească din nou părinții biologici, frații sau surorile, au de parcurs un drum plin de dificultăți și de aceea apelează de multe ori la cea mai ușoară metodă: anunțul pe rețelele de socializare, în speranța că cineva va recunoaște un detaliu, un nume, din povestea lor.

Pe lângă pagina The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, care a făcut adevărate miracole în ultimii ani, există și „Ti Cerco. appelli di persone che cercano le loro origini e i propri cari”, pagină pe Facebook în limba italiană, unde în ultimele ore au fost publicate două anunțuri de către femei de origine română.

Sultana își caută sora, despre care știe că ar fi adoptată în Italia

„Bună seara, mă numesc Sultana, sunt de naționalitate română și o caut pe sora mea”. scrie ea.

Numele la naștere aș surorii era Tudor Maria, născută în 1975, la Maternitatea Polizu din București. Mama se numea Tudor Anica și a lăsat-o după naștere la Centrul Maternal Săftica, de unde a fost adoptată în anul 1978.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sultana s-a adresat autorităților române pentru a-și găsi sora, dar nu mai locuiește la adresa de reședință din România, iar unele cunoștințe de familie i-ar fi spus că a fost adoptată în Italia. „Cu siguranță acum are un alt nume, dar eu sper să o găsesc”, afirmă Sultana.

Victoria, în schimb, își caută părinții naturali

Într-unul dintre ele, Victoria, născută în România la 12 mai 1990, povestește că abia la vârsta de 18 ani a descoperit că a fost adoptată în Canada, dar în prezent locuiește în Italia. Numele ei la naștere era Niculina Andreea Bontea și a văzut lumina zilei la Fălticeni sau Suceava, nu știe sigur în care dintre aceste două orașe.

Părinții ei naturali se numesc Silvia Ciubotariu și Victor Traian Bontea. Ea mai precizează în anunțul său că a fost adoptată împreună cu fratele său, Vasile-Ile Bontea, născut șa 29 mai 1989. „Până acum căutările mele nu au avut succes, sper ca acest apel să ajungă la persoanele direct vizate. Mulțumesc!”, și-a încheiat ea anunțul pe pagina menționată mai sus.

Cei care au informații care le pot ajuta pe cele două femei de origine română, sunt rugați să le transmită administratorilor paginii Facebook Ti Cerco. appelli di persone che cercano le loro origini e i propri cari.