Românce obligate de conaționali să se prostitueze în Italia. Cinci persoane arestate

Poliția de Stat din Italia, în colaborare cu Garda Financiară din această țară, a pus recent sub arest cinci persoane de naționalitate română acuzate de proxenetism, șantaj și perceperea ilegală de fonduri publice.

Cei cinci indivizi aduceau în Italia tinere românce din orașul Slatina, de multe ori fiind vorba de femei legate sentimental de bărbații din grupare, apoi le obligau să se prostitueze în mai multe provincii din Peninsulă, iar toți banii din această activitate criminală intrau în buzunarele proxeneților.

Potrivit publicației locale Terni Today, ancheta a fost inițiată în luna august 2020, de către polițiștii din Perugia (Umbria), după ce un cetățean italian a depus o plângere împotriva a trei cetățeni români care-l șantajau.

Italianul era acuzat de români că ar fi furat 900 de euro din poșeta unei prostituate cu care a avut un raport contra cost și era amenințat de aceștia din urmă cu moartea, dacă nu le-ar fi dat înapoi 3.000 de euro pentru a-l ierta.

Investigațiile efectuate de polițiștii italieni au dus însă la descoperirea unei grupări criminale care avea baza în Perugia, aceasta fiind formată din bărbați și femei, toți originari din orașul Slatina, România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gruparea, spun anchetatorii, recruta tinere femei din România, adesea legate sentimental de bărbații din organizație, și le aducea în Italia, unde le obligau apoi să se prostitueze prin amenințări și agresiuni.

Victimele erau constrânse astfel să-și vândă trupurile în apartamente închiriate în diferite provincii din Italia, printre care Perugia, Roma, Milano, Pavia, Lodi, Fermo și Mantova.

Acestea se aflau tot timpul sub controlul proxeneților, care gestionau într-o manieră foarte organizată zonele unde tinerele românce erau expuse, și le supuneau pe acestea la numeroase acte de agresiune, atât fizice cât și psihice, în special dacă refuzau să-și mai vândă trupurile sau încercau să ia bani din sumele încasate de la clienți

Toți banii care proveneau din această activitate, fiind vorba de câteva mii de euro în fiecare zi, intrau în buzunarele proxeneților, care-i foloseau apoi pentru a-și cumpăra mașini de lux și terenuri sau imobile în România.

Garda Financiară din Italia a descoperit astfel că membrii grupării dețineau diferite autoturisme marca Porsche, Mercedes, Audi și BMW, iar investigațiile efectuate cu privire la situația financiară a acestora au scos la iveală, de asemenea, faptul că primeau de la statul italian și ajutor social.

Mai exact, cei cinci români arestați beneficiau și de Venitul de Cetățenie, încasând în numai câteva luni peste 22.000 de euro, mai scrie sursa citată.

Judecătorul pentru investigații preliminare a dispus sechestrul autoturismelor, fiind vorba de 8 mașini de lux în valoare totală de 256.000 de euro, acestea fiind considerate bunuri provenite din activitatea de proxenetism.

Alți șase cetățeni români sunt căutați în prezent de autoritățile italiene, chiar și în România, pentru complicitate la aceste infracțiuni, pe numele lor fiind emise mandate de arestare.