Doi români au evadat din închisoare în Italia. Căutați de polițiști

UPDATE: Deținuții români au fost capturați în cursul serii de marți de agenții Poliției de Stat italiene. Cei doi se ascundeau în cartierul San Donato, nu departe de închisoarea de unde evadaseră.

Știrea inițială:

Doi deținuți români au evadat în această dimineață de marți, 17 august, din închisoarea „San Donato” din Pescara (Abruzzo).

Cei doi sunt Denis Costel Străuneanu, în vârstă de 25 de ani și Florin Covaciu, de 23 de ani.

Evadarea a avut loc în jurul orei 9:00. Deținuții români au reușit în timpul orei de plimbare să treacă peste zidul dublu al închisorii și să ajungă pe Via Alento. Personalul de serviciu a dat imediat alarma, dar a durat foarte puțin ca cei doi – unii spun patru minute, alții spun un minut și jumătate – să ajungă la drum.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La dispoziția autorității judiciare, Poliția din Pescara a publicat imaginile celor doi evadați români, pentru o identificare mai ușoară. Oricine îi vede este rugat să sune la 113.

Din aceeași închisoare, luna trecută a evadat un deținut egiptean care apoi a fost capturat în Puglia, după nouă zile de fugă.

„Este aberant și paradoxal ceea ce se întâmplă la penitenciarul Pescara”, a declarat Giuseppe Merola, de la sindicatul FP CGIL Abruzzo Molise, care acuză lipsa de personal din penitenciarul respectiv.

Distribuie acest articol