Români la cules struguri în Italia, fără contract de muncă. Italian amendat cu 52.000 de euro

Un antreprenor italian din domeniul viticol a fost amendat la Canicattì, în Sicilia, cu 52.000 de euro, după ce carabinierii au descoperit că ținea la lucru muncitori la negru, printre ei numărându-se și patru cetățeni de naționalitate română.

Carabinierii de la Unitatea Inspectoratului Muncii Agrigento au efectuat o serie de verificări menite să combată munca nedeclarată și orice formă de exploatare a muncii.

Într-o fermă viticolă locală, care se ocupă cu recoltarea și comercializarea strugurilor, au fost depistați opt muncitori, patru români și patru bengalezi, care lucrau fără contract de muncă. Au fost descoperite, de asemenea, încălcări grave privind siguranța la locul de muncă, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni administrative și amenzi în valoare totală de 52.000 de euro.

Proprietarul fermei, un bărbat în vârstă de 57 de ani din Canicattì, a fost denunțat la Parchet, în stare de libertate. Carabinierii au aplicat prevederea suspendării activității de întreprinzător cu întreruperea imediată a ciclului de producție.

@rotalianul