Români la Vatican. Papa Francisc: „Salut pelerinii din dieceza de Iași”

În dimineața de 7 iunie 2023, înainte de a se interna în spital unde a fost supus unei operații la abdomen, la audiența generală care a avut loc în Piața San Pietro Papa Francisc a adresat un salut special unui grup de pelerini din România, informează Vatican News.

Grupul era format din membri ai Uniunii Mamelor Creștine din dieceza de Iași, o inițiativă pusă în practică de Maica Elisabetta Barolo, din congregația Misionarele Pătimirii lui Isus.

„Salut cordial pelerinii de limba italiană. În particular, Uniunea Religioasă a Mamelor Creștine, din dieceza de Iași, în România”, a spus Papa Francisc.

cq5dam.thumbnail.cropped.1000.563
Sursa foto: Vatican News

Grupul de rugăciune, cunoscut pe Facebook sub numele de „Uniunea Mamelor Milostive Creștine”, a fost format în jurul Maicii Elisabetta Barolo, care își desfășoară apostolatul la Butea, în județul Iași. Pelerinajul Uniunii Mamelor Creștine a început la Roma pe 5 iunie și se va încheia la Iași pe 8 iunie.

photo_2023-06-08_12-21-37
Sursa foto: Vatican News

Evenimentul audienței generale din 7 iunie a inclus și o rugăciune în fața relicvelor Sfintei Tereza de Lisieux, pe care Papa Francisc a adus-o în mod excepțional.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Să-i cerem Sfintei noastre”, a îndemnat Papa, „harul de a-L iubi pe Isus așa cum L-a iubit ea, de a-i oferi încercările și suferințele noastre așa cum a făcut ea pentru ca El să fie cunoscut și iubit de toți oamenii”.

În după amiaza zilei de 7 iunie, Papa Francisc a fost operat la abdomen, la spitalul Gemelii din Roma

Operația a durat trei ore și în jurul orei 18, ora locală, a fost adus în apartamentul său de la etajul al 10-lea.

Conform unei note de la biroul de presă al Vaticanului nu s-au înregistrat complicații.