Români rezidenți în Italia și Franța amendați de polițiștii italieni în timp ce se îndreptau spre România

Nouă persoane au fost sancționate de polițiștii italieni la sfârșitul săptămânii trecute pentru încălcarea normelor restrictive impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Majoritatea dintre aceștia erau cetățeni români cu rezidența în Italia sau Franța, dar care se întorceau în România pentru a petrece Paștele alături de familie, relatează ziarul italian Il Gazzettino.

Trei dintre persoanele controlate de polițiștii italieni în cursul zilei de sâmbătă, 18 aprilie, după ce au fost oprite pe autostrada A23, în dreptul localității Pontebba din provincia Udine, erau cetățeni români rezidenți în localitatea italiană Spilimbergo din provincia Pordenone. Potrivit sursei citate, aceștia au declarat că se îndreptau spre România pentru a sărbători Paștele Ortodox alături de familie și au fost amendați de agenții de la Polstrada deoarce motivul deplasări nu face parte din cele de strictă necesitate prevăzute de normele actuale.

Pe autostrada A4, în schimb, un șofer român și doi pasageri de aceeași naționalitate care veneau din Franța au fost opriți în aceeași zi de polițiștii din Palmanova (Udine). În urma controlului efectuat asupra documentelor lor și cele ale mașinii, agenții de poliție au constatat că aceștia au intrat pe autostradă fără să plătească taxa și că nu au comunicat intrarea lor pe teritoriul Italiei către departamentul de prevenire din cadrul Ministerului Sănătății. Din aceste motive, cei trei cetățeni români au fost amendați cu o sumă totală de 2.000 de euro.