Români și italieni uniți pentru a ajuta părinții fetiței care s-a înecat în piscină: „O mare nenorocire s-a abătut asupra lor”

Comunitatea românilor din Capalbio, provincia Grosseto, organizează o strângere de fonduri pentru a ajuta familia fetiței care vineri, 22 ianuarie, a căzut și s-a înecat în piscină. Reprezentanții administrației locale și-au exprimat solidaritatea și îi îndeamnă să doneze pe toți cei care au posibilitatea și bunăvoința: „Oricine dorește să ajute familia poate face acest lucru donând în contul curent deschis la Poste Italiane pe numele Halip Viorel”, scrie pe pagina Facebook a Primăriei din Capalbio.

Denisa avea doar 8 anișori și era venită în Italia cu mama ei de puțin timp, pentru a fi împreună cu tatăl care lucra aici de aproximativ 10 ani. Se plimba cu bicicleta prin curtea agroturismului în cadrul căruia locuia împreună cu părinții ei când s-a dezechilibrat și a căzut în piscina plină cu apă de ploaie. S-a zbătut, a strigat, dar când mama a ajuns la ea era deja prea târziu. Denisa s-a înecat lăsând în urmă o durere imensă în sufletul părinților, rudelor și prietenilor săi.

Consiliera comunală de origine română, Stefania Annemarie Rosca, a anunțat pe Facebook:

„După cum bine știți, ieri o mare nenorocire s-a abătut asupra asupra unei familii stabilite aici, la Capalbio. Fetița lor în vârstă de 8 ani a murit în urma unui tragic incident. În urma numeroaselor intenții de a ajuta familia, primite din partea întregii comunități, am decis să scriu aici în numele familiei îndoliate. Cine dorește să ajute familia, o poate face donând în contul curent deschis la Poste Italiane pe numele Halip Viorel.
IBAN: IT03V0760114300001022169955.
Sincere condoleanțe familiei îndurerate.”

Reprezentanții primăriei au răspuns pe pagina instituției:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Datorită implicării și interesului consilierei Rosca, căreia îi mulțumim pentru atenția pe care o are mereu pentru comunitatea românească pe care o reprezintă, am luat la cunoștință de această inițiativă spontană lansată de cetățeni în sprijinul familiei micuței care a încetat din viață în mod tragic ieri, o inițiativă pe care o împărtășim și pe care vă rugăm să o distribuiți. Exprimăm încă o dată cele mai profunde condoleanțe membrilor familiei îndoliate.”

Distribuie acest articol