Români și italieni uniți pentru a ajuta părinții fetiței care s-a înecat în piscină: „O mare nenorocire s-a abătut asupra lor”

Comunitatea românilor din Capalbio, provincia Grosseto, organizează o strângere de fonduri pentru a ajuta familia fetiței care vineri, 22 ianuarie, a căzut și s-a înecat în piscină. Reprezentanții administrației locale și-au exprimat solidaritatea și îi îndeamnă să doneze pe toți cei care au posibilitatea și bunăvoința: „Oricine dorește să ajute familia poate face acest lucru donând în contul curent deschis la Poste Italiane pe numele Halip Viorel”, scrie pe pagina Facebook a Primăriei din Capalbio.

Denisa avea doar 8 anișori și era venită în Italia cu mama ei de puțin timp, pentru a fi împreună cu tatăl care lucra aici de aproximativ 10 ani. Se plimba cu bicicleta prin curtea agroturismului în cadrul căruia locuia împreună cu părinții ei când s-a dezechilibrat și a căzut în piscina plină cu apă de ploaie. S-a zbătut, a strigat, dar când mama a ajuns la ea era deja prea târziu. Denisa s-a înecat lăsând în urmă o durere imensă în sufletul părinților, rudelor și prietenilor săi.

Consiliera comunală de origine română, Stefania Annemarie Rosca, a anunțat pe Facebook:

„După cum bine știți, ieri o mare nenorocire s-a abătut asupra asupra unei familii stabilite aici, la Capalbio. Fetița lor în vârstă de 8 ani a murit în urma unui tragic incident. În urma numeroaselor intenții de a ajuta familia, primite din partea întregii comunități, am decis să scriu aici în numele familiei îndoliate. Cine dorește să ajute familia, o poate face donând în contul curent deschis la Poste Italiane pe numele Halip Viorel.
IBAN: IT03V0760114300001022169955.
Sincere condoleanțe familiei îndurerate.”

Reprezentanții primăriei au răspuns pe pagina instituției:

„Datorită implicării și interesului consilierei Rosca, căreia îi mulțumim pentru atenția pe care o are mereu pentru comunitatea românească pe care o reprezintă, am luat la cunoștință de această inițiativă spontană lansată de cetățeni în sprijinul familiei micuței care a încetat din viață în mod tragic ieri, o inițiativă pe care o împărtășim și pe care vă rugăm să o distribuiți. Exprimăm încă o dată cele mai profunde condoleanțe membrilor familiei îndoliate.”

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol