Români și italieni uniți pentru o cauză comună: strângerea de donații pentru refugiații ucraineni

O firmă care efectuează transport de persoane și colete pe ruta România – Italia se implică activ la colectarea de donații pentru refugiații ucraineni de pe teritoriul țării noastre. Reprezentanții firmei Transport Apostescu se află în aceste zile în zona Canosa di Puglia – Cerignola, de unde preiau donațiile italienilor și românilor din teritoriu. „Mulțumim pentru susținere și ajutor Comisariatului Poliției de Stat Cerignola, dr. Loreta Colasunno, asociațiilor Misericordia Canosa, Rotary Canosa, Pro Loco Canosa și tuturor celor care se implică în această acțiune”, a transmis Romulus Apostescu.

„Este impresionantă mobilizarea italienilor la această acțiune umanitară, mai multe asociații ne ajută să strângem donațiile, ba chiar și Poliția din Cerignola s-a implicat foarte mult. Ne-au pus la dispoziție mașini și voluntari”, ne-a mărturisit Romulus Apostescu.

În semn de mulțumire, Loreta Colasuonno, șefa Poliției de Stat din Cerignola, a primit din partea firmei românești o plachetă de mulțumire pentru ajutorul acordat: „În semn de recunoștință pentru marea sensibilitate demonstrată în acțiunea de colectare de bunuri de primă necesitate pentru populația ucraineană.”

Romulus Apostescu alături de Loreta Colasuonno, șefa Poliției de Stat din Cerignola

În această acțiune de solidaritate, firma Transport Apostescu colaborează cu Asociația umanitară Hera Club din Târgoviște. Toți cei care se află în zona de sud a Italiei și doresc să doneze alimente neperisabile, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte, pot scrie un mesaj pe pagina de Facebook Transport International Apostescu sau să sune la numărul de telefon +40 721 418 284. Plecarea din Italia va fi pe data de 16 martie.

Sursa foto: Transport Apostescu

Redăm mai jos apelul Asoicației Hera Club din Târgoviște:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

«Stimați cetățeni / colaboratori/ voluntari,

Eforturile voluntarilor de a-i ajuta pe refugiații ucraineni care intră în țară ar trebui să se mute de la granițe în centrele din sate și orașe, spun mai mulți voluntari din Vama Siret: „E nevoie de coordonare, altfel rolul nostru devine inutil”.

Începe să devină crucial ca „acest entuziasm să nu moară, această facere de bine; este absolut necesar ca aceste resurse, fără de care nu am putea face față, să fie folosite cât mai responsabil. Este abia începutul și suntem deja vulnerabili. Trebuie să fim puternici, să ne mobilizăm pentru acești oameni care dincolo de orice etnie, naționalitate, statut social sunt oameni greu încercați.

Facem pe această cale un apel către toți cei care sunt dispuși și pot ajuta. Încercăm să ne concentrăm pe strângerea organizată a ajutoarelor, sortarea, pregătirea și depozitarea lor după criterii foarte bine stabilite: alimente, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte, etc.

Facem apel către oameni pentru o donare cât mai responsabilă: ar fi ideal să treceți pe colete conținutul acestora și categoria de vârstă pentru care ar fi potrivite.

ATENȚIE! Nu donați lucruri care nu pot fi folosite: rupte, murdare, uzate, vechi. Nu donați alimente expirate sau expiră în perioada imediat următoare!

Noi ne vom ocupa de depozitarea acestora până când vor veni solicitări cât mai exacte. Vom încerca distribuirea lor și peste graniță, în Ucraina, la cei fără posibilitatea de a pleca de acolo și în alte vămi mai mici, unde nu se înghesuie nimeni să doneze. Vă mulțumim pentru interes și colaborare! Împreună putem aduce o rază de soare.»