România: afacerist italian donează 100.000 de euro unui ambulatoriu pentru copii. „Am simțit că am o datorie în România și am ajuns să plătesc datoriile mele.”

„Am lucrat cu ei, cu ei ne-am dezvoltat, cu ei a crescut firma noastră și a ajuns la un nivel înalt. Am simțit că am o datorie în România și am ajuns să plătesc datoriile mele.”

Cuvintele aparțin lui Sergio Valsania, un om de afaceri italian din România care are de peste 20 de ani o firmă de construcții în țara noastră, firmă care s-a menținut până în ziua de azi cu ajutorul muncitorilor români.

Valsania a simțit că are o datorie față de România, iar acesta este motivul care l-a împins să doneze 100.000 de euro pentru înființarea unui ambulatoriu de boli infecțioase pentru copii din Arad, acest gest venind în timp ce autoritățile românești nu investesc nici măcar un leu în sistemul de sănătate din țară.

„Ambulatoriul deservește nu numai orașul Arad, ci tot județul Arad. Şi pentru că Timișoara și Oradea nu au ambulatoriu pentru boli infecțioase, ambulatoriul nostru poate deservi și această zonă”, afirmă Anamaria Nyeki președintele asociației “Cetatea Voluntarilor Arad” citată de Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, ambulatoriul va avea 200 de metri pătrați care vor include 12 spații pentru internări, consultații și alte proceduri medicale. Între 800 și 1.200 de copii beneficiază, în fiecare an, de serviciile medicale ale secției de boli infecțioase de la spitalul județean din Arad. Dacă lucrările vor decurge conform planului, ambulatoriul va fi dat în folosință chiar de Ziua Copilului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gestul afaceristului italian este modul său de a mulțumi României pentru succesul pe care l-a avut în afaceri.