România are cei mai sănătoși copii din Europa, peste 99%. Urmează Italia și Bulgaria

Eurostat a publicat date statistice pentru 2017, din care reiese că procentul de copii sănătoși din România este cel mai mare din Europa, la toate categoriile de vârstă, până la 16 ani, respectiv 99,4% din copii. Aceștia au fost declarați de familii într-o stare bună sau foarte bună de sănătate, transmite Agerpres.

România are cei mai sănătoși copii din Europa, după cum reiese din datele publicate de Eurostat, care arată că România, Italia, Bulgaria și Malta au cel mai mare procent de copii sănătoși. La polul opus se află Portugalia, Letonia, Estonia, cu procente sub 90%.

În două din cele trei categorii principale, între 5 și 9 ani și între 10 și 15 ani, România se situa în 2017 pe locul 1, deasupra tuturor țărilor europene. La categoria sub 5 ani, Bulgaria avut un procent mai bun, 99,6% dintre copii într-o stare de sănătate bună sau foarte bună, în timp ce România, pe locul al doilea, a avut un procent de 99,4%.

Datele au fost extrase dintr-o statistică mai amplă pentru 2017, EU-Statistics on Income and Living Conditions (EU-SILC). Informațiile din statistici sunt înregistrate pe baza declarațiilor părinților sau a altor membri din familie.

În tabelul de mai jos, situația generală a sănătății copiilor din Europa cu vârste sub 16 ani, conform datelor Eurostat pe baza declarațiilor părinților:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI