România: copil de 6 ani, născut în Italia, umilit de profesoară și bătut de colegi. A ajuns de trei ori la spital de la începutul anului școlar

Un copil român de numai 6 ani, născut în Italia dar care în prezent trăiește în România și este elev în clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială Zădăreni din județul Arad, a ajuns de trei ori la spital de la începutul anului școlar, după ce a fost bătut de colegii săi.

Ultima dată când a ajuns la spital, copilul a fost internat pentru trei zile, după ce două fete l-au împins pe scări, spune mama copilului, Laurența Ahmad Khan. Totodată, mama sa afirmă că și învățătoare îl pedepsește pe copil pentru că nu vorbește bine limba română.

„Profită de orice ocazie să îl pedepsească în fața colegilor. A fost umilit și bineînțeles, copiii, în naivitatea lor, au preluat, ca să zic, comportamentul doamnei învățătoare”, spune mama băiatului citată de Digi24.ro.

Reporterul Digi24, Angela Novăcescu, relatează că Laurența Ahmad Khan a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad și alături de plângerea sa a atașat și o conversație avută cu directorul școlii, conversație pe care a înregistrat-o cu telefonul mobil.

„Având și astm, risca o criză pe bază emoțională. De data asta îmi este teamă să îl mai duc la școală. Eram la un pas de tragedie”, a mai declarat mama băiatului pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare că și conducerea școlii a demarat o anchetă dar nu s-a obținut niciun rezultat, directorul școlii susținând că mama copilului trebuie să vorbească direct cu părinții celorlalți copii care l-au lovit pe fiul ei.

„Dacă copilul dumneavoastră era lovit de trei ori și vine acasă și povestește ce ați fi făcut? Eu aș fi luat legătura cu părinții copiilor care l-au lovit. Eu personal nu am luat legătura cu acești părinți pentru că am considerat că nu este cazul să dăm mai multă importanță unei situații decât este”, a declarat Alexandru Popa, directorul școlii din Zădăreni.

Urmează acum ca Inspectoratul Școlar Arad să ancheteze această situație, mai scrie Digi24.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20