România: Încă o persoană contaminată cu noul coronavirus, a călătorit în avion lângă românca din Italia diagnosticată și ea pozitiv

În România a fost confirmat al patrulea caz de coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba de un bărbat de 47 de ani din Timișoara. Bărbatul a călătorit în avion alături de femeia care s-a întors din Italia în luna februarie și a fost diagnosticată de asemenea cu acest virus.

„În această după-amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia”, se arată în informarea publicată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, bărbatul din Timișoara a fost supus autoizolării la domiciliu alături de familia lui începând cu data de 28 februarie. Rezultatele primei probe recoltate imediat după ce a fost pus în izolare au ieșit negative, dar cele recoltate luni, 3 martie 2020 arată în schimb că bărbatul este contaminat cu COVID-19.

„Rezultatul probei recoltate în ziua de ieri (în cea de-a 12-a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID-19″,  a mai adăugat Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit celor relatate de DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, nu are febră și s-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 au ajuns așadar la 4 în România astăzi, dintre care unul s-a vindecat deja, iar situația celorlalți pacienți este stabiliă, transmit autoritățile.