România – a încercat să iasă din țară folosind o copie a cărții de identitate trasă la xerox

Un bărbat român din județul Vâlcea a fost reținut și pus sub anchetă penală de către polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere Nădlac II — Csanadpalota după ce a încercat să iasă din țară folosind o copie laminată a documentului de identitate.

Niculaie S., în vârstă de 58 de ani, s-a prezentat la Vama Nădlac II în data de 15 iulie 2017, în jurul orei 16:30, pentru a ieși din țară, dar polițiștii de frontieră au fost nevoiți să întrerupă călătoria bărbatului în afara țării deoarece cartea de identitate arătată ofițerilor vamali nu era documentul original eliberat de autoritățile române, ci o simplă copie laminată a acestuia.

„Față de cele constatate, bărbatul a declarat că a pierdut documentul original, și-a laminat prin metode proprii un xerox color după cartea de identitate, pe care o deținea la domiciliul său. A recurs la această metodă, pentru că dorea să meargă la muncă în străinătate și nu mai putea aștepta să îi fie eliberat un nou document”, scrie Poliția de Frontieră într-un comunicat remis AGERPRES.

Polițiștii de Frontieră au întocmit actele de urmărire penală pe numele bărbatului pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.