România – Italia – Anglia, drumul spre succes al unui tânăr român premiat de regina Marii Britanii

Cornel Micu are 20 de ani şi a ajuns să fie premiat cu medalia de aur de către Majestatea Sa, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute în ultimul an de liceu la KES Academy Sixth Form, la Imperial College din Londra, unde a urmat specializarea Inteligenţă Artificială, din cadrul domeniului Informatică.

„A fost un eveniment minunat, ceva de neuitat pentru mine si familia mea. A fost si bunica mea de la Ghidici alături de mine, mi-am dorit foarte mult asta”, a declarat Cornel Micu pentru Ziarul de Craiova.

Tânărul doljean a ajuns să studieze la Londra după o oprire de câţiva ani în Italia

Părinţii lui Cornel lucrează în domeniul medical. Au plecat din tară în 2003, după absolvirea studiillor in domeniul medical. Pentru că salariile erau mici aici, au hotărât să meargă la muncă în Italia. Zis şi făcut. Numai că mic fiind la acel timp, Cornel a rămas acasă la Ghidici cu bunicii. Situaţia s-a menţinut până la vârsta de 6 ani când micuţul Cornel a fost luat de părinţi în Italia. În doar câteva luni a învăţat italiană şi a mers la şcoală. Mereu a fost printre primii din clasă, iar la examene a obşinut mereu cele mai mari note.

În 2016 pleca în Londra cu părinţii

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A urmat liceul pe care l-a început în Italia şi l-a continuat şi finalizat în Londra. Acolo a urmat cursurile KES Academy Sixth Form, unde a studiat doi ani. Pentru că a terminat liceul cu cele mai bune rezultate tânărul doljean a fost premiat zilele trecute de regina Marii Britanii cu medalia de aur.

Alături de el în Marea Britanie a fost familia, părinţii Cristian şi Adriana şi fratele lui, Carlo.

 

Cornel Micu alături de familia sa. Foto: King Edward VII Academy
Distribuie acest articol