România – italian trimis în judecată după ce a cumpărat autoturisme în valoare de peste 2 milioane de euro și nu le-a mai plătit

Biroul de Informare și Relații publice al Direcției Naționale Anticorupție anunță printr-un comunicat remis către Agerpres joi, 22 iunie 2017, că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Brașov al DNA au dispus trimiterea în judecată a unui cetățean italian pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Sandro Signorelli, cetățean italian, în prezent aflat în stare de deținere, este acuzat de procurorii de la DNA de inducerea în eroare a reprezentanților unei instituții financiare nebancare cu ocazia încheierii a 19 contracte de leasing ce aveau ca obiect autovehicule sau utilaje, în valoare de 2.421.348,94 euro.

Infracțiunea a fost săvârșită în colaborare cu un alt bărbat italian, Antonino Gattuso și o femeie română, Florica Surcel, în perioada iunie 2007 – noiembrie 2008, când Signorelli era administrator al unei societăți comerciale din România.

„Concret, cele trei persoane au înaintat instituției respective mai multe documente falsificate (balanțe, bilanțuri, conturi de profit și pierdere), din care rezulta că societatea pe care o administrau a avut anterior activitate comercială și în perioada încheierii contractelor a încasat venituri, derulând relații comerciale prospere”, se menționează în comunicat.

Potrivit DNA, autoturismele achiziționate au fost înstrăinate prin manopere frauduloase (modificarea seriilor de șasiu) înainte de achitarea lor integrală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Florica Surcel și Antonino Gattuso au fost deja trimiși în judecată de procurori în data de 11 noiembrie 2013 iar acum a venit și rândul lui Sandro Signorelli, în vederea finalizării anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare.

Sursa: Agerpres.ro

Distribuie acest articol