România la Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Mo în regia lui Radu Dragomir

România participă la cea de-a XI-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei „Mo”, în regia lui Radu Dragomir. Ediția din acest an a festivalului se desfășoară exclusiv online.

Filmul Mo va putea fi vizionat în versiune originală și cu subtitrare în italiană sâmbătă, 20 martie 2021, în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Accesul este gratuit, după înregistrarea pe platformă, în limita locurilor disponibile: https://tinyurl.com/francofilm2021

Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis, cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei (20 martie) și cu participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania, cu susținerea Institutului Cultural Român.

Mo și prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. După ce îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neașteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul. Filmul, care a avut premiera în sălile românești în 2019, este primul lungmetraj semnat de regizorul Radu Dragomir și îi are în rolurile principale pe actorii Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu și Mădălina Craiu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre Festival:

Cea de-a XI-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma prezintă, în perioada 17-21 martie 2021,15 filme care oferă publicului șansa de a călători în inima diversității culturilor francofone.

Datorită sprijinului oferit de Grupul Ambasadorilor Francofoni, la ediția din acest an participă 15 țări membre ale OIF: Albania, Armenia, Belgia, Bulgaria, Burkina Faso, Canada/Québec, Elveția, Franța, Liban, Luxemburg, Maroc, Republica Moldova, România, Senegal, Tunisia. Manifestarea este organizată cu susținerea reprezentanțelor diplomatice și culturale în Italia ale țărilor membre ale OIF.