Președintele Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose pentru funcția de prim ministru al României

România are un nou prim ministru, președintele Klaus Iohannis declara astăzi, orele 20.00, după consultările de la Cotroceni cu reprezentanții partidelor parlamentare:

„Am încheiat consultările pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții partidelor, în vede. Câteva concluzii: PSD și ALDE susțin că au, în continuare, o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni au înaintat o propunere, pe dl. Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete și nici nu a rezultat că ar avea o înțelegere. Această criză politică dăunează grav României – economiei, imaginii țării în lume. Opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem, cât se poate de repede, un guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate și care au pornit din cauza conflictului intern din PSD. Așadar, îl desemnez pe dl. Tudose ca viitor prim-ministru. Va avea discuții în zilele următoare și se vor prezenta cu o echipă în Parlament. Solicit partidelor, nu doar PSD și ALDE, să se apuce de o agendă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Cine este Mihai Tudose, noul premier al României

Tudose este deputat PSD de Brăila şi preşedintele comisiei pentru politică economică din Camera Deputaţilor. A fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu și în Guvernul Ponta. În vârstă de 50 de ani, a terminat facultatea în 1994 şi a deţinut pe rând funcţia de şef birou senatorial, în perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Brăila şi consilier judeţean, iar din 2000 până în prezent a fost deputat.

Membru al FDSN din 1992, Tudose a fost timp de patru ani secretar organizatoric, preşedinte al filialei Brăila a PSD şi lider al organizaţiei municipale, fiind ales recent lider al filialei judeţene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deputatul PSD este, la bază, jurist dar și doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii, în 2007. A urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2007 și a obţinut un master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.
A publicat mai multe cărți: Provocări strategice, coautor, Editura RAO International Publishing Company, 2007. Schimbarea managerială. Managementul schimbării, coautor, Editura Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, 2009 Infrastructura critică – model de strategie managerial, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2010, Război, cunoaştere, adevăr, coautor, Editura Nemira Publishing Company, 2012 și Securitatea economică în era transformărilor globale, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2013.

Tudose și-a făcut doctoratul cu Gheorghe Onişoru, și a semnat o cerere de renunţare la doctorat alături de alţi opt demnitari care îşi făcuseră tezele cu Gabriel Oprea. Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI) l-a acuzat de faptul că lucrarea de doctorat, „Infrastructura critică – model şi strategie managerială”, al cărei coordonator a fost fostul ministru Gabriel Oprea și pe baza căruia Mihai Tudose a devenit cadru didactic la Academia Natională de Informaţii „Mihai Viteazul” a SRI, nu este originală, informează libertatea.ro

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20