„Ana, mon amour” reprezintă România la Festivalul de Film Francofon de la Roma

Ambasada României în Italia, în colaborare cu Institutul Cultural Român și Accademia di Romania, participă la ediția 2018 a Festivalului de Film Francofon din Roma prin proiecția filmului „Ana, mon amour” regizat de Călin Peter Netzer.

„Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Regizorul și scenaristul român Călin Peter Netzer este deja cunoscut publicului internațional datorită filmului său ”Poziția copilului”, care a fost distins cu premiul Ursul de Aur la a 63-a Berlinală din 2013.

- Continuarea articolului după publicitate -

Proiecția peliculei „Ana, mon amour” va avea loc vineri, 16 martie 2018 la ora 21.00, la sediul Institutului Francez din Roma – Largo Toniolo 21/22, cu participarea actorului protagonist Mircea Postelnicu și a scenaristului Cezar Paul-Bădescu. Proiecția va fi în limba română, cu subtitrări în italiană. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

A IX-a ediție a Festivalului FrancoFilm reunește, în perioada 12-21 martie, cinematografia de pe 4 continente, prin 16 filme de lung metraj participante la competiție, 20 de proiecții și 5 întâlniri cu regizori și actori. Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației internaționale a Francofoniei (OIF).

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos