România, pe primul loc în Europa la decese cauzate de accidentele auto. Italia pe locul opt

România este țara cu cel mai mare grad de pericol pentru șoferi, Italia ocupă locul opt, iar Suedia este țara cea mai sigură pentru conducătorii auto, potrivit unui studiu realizat de Stress Free Car Rental cu privire la numărul de decese la un milion de locuitori în Europa.

Raportul privind decesele din accidente rutiere în Europa pe anul 2022 situează Italia pe locul al optulea în Europa, cu 53 de decese la un milion de locuitori, în topul țărilor cele mai periculoase pentru conducătorii auto.

România ocupă poziția de frunte a acestui clasament, cu cel mai înalt grad de pericol pentru șoferi. Aceasta este concluzia studiului efectuat de Stress Free Car Rental, o companie britanică de închiriere auto, care a calculat numărul de decese la un milion de locuitori cauzate de accidente rutiere în 2022.

În România, au decedat 81 de persoane la un milion de locuitori, cifră puțin mai mare decât cele 78 de decese din Bulgaria, a doua țară cea mai periculoasă pentru conducătorii auto de pe continentul nostru. Suedia, cu „doar” 21 de decese la un milion de locuitori, este, în schimb, țara cea mai sigură pentru automobiliști.

După România, cea mai periculoasă țară pentru șoferi este Bulgaria. A treia națiune din acest clasament este tot una estică, și anume Croația, cu 71 de decese la un milion de locuitori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Portugalia este țara cea mai periculoasă din Europa de Sud, ocupând locul al patrulea la nivel general, cu 63 de decese la fiecare milion de locuitori.

Letonia, Grecia și Ungaria preced Italia pe locul al optulea, fiind respectiv a cincea, a șasea și a șaptea națiune europeană cele mai periculoase pentru conducătorii auto. Top 10 este completat de Belgia și Polonia.

Țara cea mai sigură pentru conducătorii auto din Europa este, așa cum am menționat mai sus, Suedia, care a înregistrat 21 de decese în accidente rutiere în 2022.

În general, în Europa de Nord drumurile sunt mai sigure pentru șoferi, așa cum arată datele din Norvegia, penultima țară în ceea ce privește numărul de decese la un milion de locuitori în accidente rutiere, și Islanda, care ocupă locul al treilea de la coadă în aceeași statistică.

A patra națiune cea mai sigură pentru conducătorii auto este Danemarca, o altă țară din Europa de Nord, iar pe locul al cincilea se situează Regatul Unit.

Țara cea mai sigură din sudul Europei este Spania, situată pe locul al 21-lea în ceea ce privește rata de mortalitate per milion de locuitori în anul 2022.

Acest studiu nu doar că subliniază situația alarmantă din România, ci pune în evidență și necesitatea implementării de măsuri eficiente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Același lucru este valabil și pentru alte țări precum Italia, Bulgaria și Portugalia care înregistrează de asemenea un număr mare de victime ale accidentelor rutiere.

Distribuie acest articol