România prezentă la cea de-a X-a ediție a Festivalul Filmului Francofon de la Roma

Ambasada României în Italia, Institutul Cultural Român și Accademia di Romania in Roma susțin participarea României la ediția 2019 a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma, prin proiecția filmului „Un pas în urma serafimilor” regizat de Daniel Sandu, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacției noastre.

Proiecția peliculei „Un pas în urma serafimilor” va avea loc marți, 12 martie 2019, ora 21.00, la sediul Institutului Francez – Centre Saint Louis din Largo Toniolo 21/22. Proiecția va fi în limba română, cu subtitrări în italiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Un pas în urma serafimilor spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar autoritar, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

Informații suplimentare:

Cea de-a X-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma prezintă, în perioada 7-14 martie 2019, 15 filme de lung metraj din 13 țări: Albania, Armenia, Belgia, Bulgaria, Canada, Coasta de Fildeș, Elveția, Franța, Luxemburg, Mali, Maroc, România, Tunisia. Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației internaționale a Francofoniei (OIF).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

@rotalianul