Italia: „România se povestește”, expoziție de promovare a valorilor culturale și artistice românești

În semn de respect față de sărbătoarea Centenarului României (1918-2018), postul de televiziune Romit TV, în parteneriat cu Regiunea Lazio, sub patronajul Ambasadei României și al Republicii Moldova în Italia, sub oblăduirea Episcopiei Ortodoxe Române din această țară, organizează în perioada 11 septembrie – 18 septembrie 2018, o expoziție care va avea scopul de a reda perioada epocii contemporane a României.

Expoziția se va organiza la muzeul We-Gil, din Roma, Largo Ascianghi, numărul 12. Intrarea gratuită!

În cadrul expoziției vor fi prezente elemente din diverse domenii culturale și artistice: pictură, istorie, literatură, religie și spiritualitate, cinema, sport și tradiția costumelor populare – documente ale culturii noastre, române. Evenimentul a fost gândit, în complexitatea lui, cu obiectivul de a face cunoscute valorile noastre naționale în Italia, publicul vizitator fiind format atât din cetățeni italieni cât și din români care trăiesc în peninsulă.

Acest eveniment cultural va scoate în evidență asemănările dintre cultura românească și cea italiană și vrem să creăm o conexiune între cele două popoare, prin legătura culturală -lingvistică și obiectivele comune. În același timp, prin intermediul acestei expoziții, se transmite o atitudine pozitivă și o imagine constructivă de ansamblu despre poporul român și România ca parte a Europei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe durata celor zece zile a expoziției „România se Povestește” vor fi organizate spectacole, seri culturale și literare, cu participarea românilor și italienilor care vor contribui la promovarea valorilor românești în Italia.

Așadar, vă așteptăm la muzeul We-Gil pentru a lua o „gură” de istorie pentru că un popor care nu-și cunoaște istoria nu poate avea o identitate. În cadrul evenimentului, România va fi prezentată atât de personalități din patria mamă cât și de profesori universitari, scriitori, jurnaliști italieni. Pentru prima dată la Roma, vom avea singura carte istorică tradusă în limba italiană, „Istoria Transilvaniei” de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Arta plastică va fi prezentată de artiști de talie internațională, descrierea istorică îi va aparține scriitorului european dr. Emil Petru Rațiu. Nu rămâne decât ca voi, părinți, profesori, să vă îndrumați copiii spre acest muzeu, muzeu care, în zece zile, va emana România prin toți porii. Vă așteptăm în inima Romei, pe Trastevere, să scriem o filă pentru comunitatea românească, parte a Italiei și a spiritualității românești. Muzeul este deschis șapte zile din șapte de la orele 10:00 până la orele 19:00. Intrarea liberă!

Organizator Romit TV

Distribuie acest articol