România și Italia, un nou proiect de înfrățire între două orașe

Cu ocazia festivalului „Zilele Culturii”, o delegație din Chieri, localitate de lângă Torino, a vizitat Fălticeni, un oraș situat în nord-estul României, în județul Suceava.

Delegația, condusă de primarul Alessandro Sicchiero și de consilierul local Daniela Sabena, responsabil cu relațiile internaționale, a fost întâmpinată de primarul și administrația locală pentru a semna un pact de înfrățire cu orașul, informează publicația 100TORRI.

firma-patto-new

Această colaborare are o semnificație specială, întrucât Fălticeni se află într-o zonă a României de unde provin mulți români rezidenți în prezent la Chieri.

În acest fel, înfrățirea nu numai că întărește legăturile între cele două orașe, dar este și un omagiu adus comunității românești din orașul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Intrarea în vigoare a acestui pact de prietenie între Chieri și Fălticeni marchează începutul unei noi etape în consolidarea relațiilor bilaterale și a cooperării la nivel local între România și Italia.

Acest tip de cooperare aduce în prim-plan importanța relațiilor culturale și a schimburilor umane, având potențialul de a îmbogăți viața comunităților prin partajarea de experiențe și valorilor comune.

omaggio-sicchiero-new

Înfrățirea dintre cele două orașe oferă o platformă de colaborare în numeroase domenii, de la cultură și educație, la turism și dezvoltare economică.

Prin această inițiativă, Fălticeni și Chieri se angajează într-o relație de cooperare și prietenie pe termen lung, care aduce beneficii nu numai pentru ambele comunități, dar și pentru întărirea legăturilor între România și Italia.