România va avea un nou aeroport, într-un mare oraș turistic al țării

A fost semnat de Consiliul Județean Brașov, joi, 22 august, contractul pentru terminalul de pasageri al „Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav”, informează Bună Ziua Brașov.

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Bog’art Srl – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA și are o valoare de 145.581.179 lei (inclusiv TVA).

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea a spus că „după terminarea lucrărilor la terminal, putem spune că aeroportul este finalizat în proporţie de 90%”.
Acesta a mai adăugat că perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, dintre care 3 pentru proiectare şi 9 pentru lucrări. „Până la începerea propriu-zisă a lucrărilor va mai dura o perioadă, pentru că mai trebuie să obţinem avize şi acorduri”, a declarat Veştea, care estimează că şantierul va fi deschis în prima parte a anului viitor.

Terminalul va fi construit pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, după o soluţie arhitecturală realizată de celebrul arhitect braşovean Dorin Ştefan.

Brașovul este primul județ din țară în care se construiește un aeroport în ultimii 50 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este o așteptare veche a brașovenilor. Suntem primul județ în care, după 50 de ani, în România se construiește un aeroport cu eforturi proprii. Este extrem de necesar. Brașovul este cel mai important județ din punct de vedere turistic. Suntem în top ca și destinație turistică, suntem singurul județ care nu avem nici măcar 1 km de autostradă. Sperăm ca până la final de 2020 să reușim finalizarea infrastructurii, iar din anul 2021 să începem operarea aeroportului, dacă nu apar complicații în viitoarele proceduri de achiziții”, a mărturisit președintele Consiliului Județean Brașov.