Românii au plecat să lucreze în străinătate, guvernul nu are muncitori pentru a construi autostrăzile în țară

Nu sunt suficienți doar bani pentru a construi o autostradă în România ci este nevoie și de forță de muncă. Iar la noi în țară, acest lucru a început de ceva timp să reprezinte o mare problemă.

În ultimii zece ani, 4 milioane de români au plecat să lucreze în Occident, dar nimeni nu ştie cifra exactă. Cel mai recent raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite plasează România pe locul doi în topul mondial al migraţiei, după Siria.

Doar 30 de kilometri de autostradă vor fi inauguraţi până la sfârşitul acestui an, însă guvernanții promit că anul viitor se vor inaugura peste 150 de km de autostrăzi în România.

Constructorii nu sunt de aceeași părere, ei declară că nu găsesc muncitori care să lucreze pe şantiere, iar piedicile ar fi măsurile fiscale ale guvernului şi salariile mici.

Firmele nu au muncitori cu care să ducă la bun sfârşit proiectele Guvernului, cei mai mulţi muncitori necalificaţi au plecat să lucreze în vestul Europei pe bani mai mulţi sau în alte domenii de lucru. De aproape doi ani firmele de construcții românești au ajuns să importe angajaţi, chiar şi de pe alte continente, scrie site-ul tvrștiri.ro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lipsa resurselor financiare, lipsa locurilor de muncă, sărăcia, nivelul de trai scăzut, lipsa posibilităţilor de carieră, de afirmare profesională, corupția din sistem, sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să plece din România.

Iar dacă acum efectele negative ale acestui fenomen se văd mai puțin, în viitor, împreună cu efectele deficitului demografic deja existent şi în continuă accentuare, vor deveni mult mai vizibile şi se vor concretiza într-o îmbătrânire a populaţiei şi o scădere a
potenţialului poporului român.

Distribuie acest articol