Românii din Italia găsiți morți în casă, cei doi s-ar fi ucis unul pe altul

Doi cetățeni români, o femeie și un bărbat, au fost găsiți fără viață în cursul dimineții de sâmbătă, 25 ianuarie 2020, într-o locuință din localitatea Ceglie Messapica, provincia Brindisi din Puglia. Victimele prezentau răni provocate prin înjunghiere, iar după o primă reconstituire autoritățile italiene au emis ipoteza că cei doi s-au omorât unul pe altul, relatează Brindisi Report.

Doi români din Italia au fost găsiți morți în casă. Foto: Brindisi Report

Cadavrele au fost găsite într-o casă din centrul istoric, pe via Votano, unde locuia femeia română. Aceasta se numea Mara Țăran, avea 53 de ani și lucra în Italia de mai mulți ani ca muncitoare în domeniul agricol. În casă, alături de ea, a fost găsit mort un prieten de familie, Gheorghe Nichita, în vârstă de 41 de ani. Femeia locuia cu concubinul său, tot un bărbat român, care în momentul tragediei era plecat la muncă la Polignano, o localitate din provincia Bari. El a fost interogat de carabinierii companiei San Vito dei Normanni și pare a nu avea nicio legătură cu moartea celor doi.

Mara Țăran, moartă în Italia la 53 de ani. Foto: Brindisi Report

O persoană a anunțat salvarea după ce din locuința românilor s-au auzit mai multe țipete, iar ulterior vecinii au văzut corpul femeii însângerat la ușa dinspre balconul apartamentului. Din modul în care a fost găsită femeia reiese că aceasta a încercat să iasă din apartament pentru a cere ajutor, dar nu a reușit să ajungă decât până la scara care duce de la etajul superior al clădirii până jos în stradă. Trupul bărbatului în schimb a fost găsit în casă, iar lângă el se afla un cuțit. Personalul medical, sosit în jurul orei 12:15, nu a mai putut face nimic pentru a salva victimele și odată ce s-a constatat că este vorba de o moarte violentă, au fost anunțați carabinierii.

Doi români din Italia au fost găsiți morți în casă. Foto: Brindisi Report

La ancheta demarată în acest caz lucrează comandantul companiei de carabinieri din San Vito, Antonio Corvino, comandantul unității de investigații provinciale, Rolando Giusti și locotenent-colonelul Raffaele Federico, comandantul departamentului operațional provincial de carabinieri.

Din primele investigații rezultă că moartea românilor s-ar datora rănilor prin înjunghiere pe care cei doi și le-ar fi aplicat reciproc cu aceeași „armă”, un cuțit de bucătărie. Mara și Gheorghe s-ar fi certat și s-au înjunghiat reciproc, până la moarte, cu lama cuțitului care a fost găsit lângă trupul bărbatului. O dinamică a faptelor care va fi mai exactă odată cu efectuarea autopsiei celor două corpuri neînsuflețite și o examinare atentă a rănilor din partea medicului legist.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Mara Țăran, moartă în Italia la 53 de ani. Foto: Brindisi Report

Nu este cu totul înlăturată ipoteza omor – sinucidere, în timp ce rolul unei terțe persoane este exclus, menționează sursa citată.

Gheorghe Nichita obișnuia să vină în casa Marei Țăran și a concubinului acesteia când se întorcea din Sicilia, unde lucra ca păstor. Există speculații că între cele două victime ar fi existat o relație care ar fi provocat tragicul epilog de sâmbătă, relație despre care, probabil, soțul femeii ar fi fost la cunoștință. Nu este exclusă însă posibilitatea ca motivul să fi fost și unul economic. Conform unor declarații, ospitalitatea periodică oferită lui Gheorghe Nichita de Mara Țăran și concubinul său nu era una gratuită, de aceea există varianta ca tragedia să fi avut loc după o ceartă privind discuții legate de bani.

Cert este că în aceste momente anchetatorii au emis ipoteza unui fapt în care bărbatul și femeia sunt criminali și victime în același timp, o tragedie care a avut loc pe o stradă liniștită din sudul Italiei, unde locuiesc în cea mai mare parte oameni vârstnici.

Corpurile fără viață ale celor doi români au fost duse la morga cimitirului Francavilla Fontana și puse la dispoziția magistratului și a expertului medico-legal.