Românii din Italia pot salva o viață, o mămică româncă disperată are nevoie de ajutorul lor

Tineri, frumoși, proaspăt căsătoriți dar viața, crudă și nemiloasă îi pune deja cu spatele la zid. Abia născut, copilașul lor este diagnosticat cu o boală gravă care pune sub semnul întrebării șansele sale la viață: „Nu va trăi mai mult de 2 ani de zile”, le-au spus medicii inițial. Apoi au aflat că totuși o speranță există, un fir, o nădejde de care Diana și Răzvan, cei doi tineri părinți români s-au agățat strâns, cu toate forțele lor, pentru a-și salva copilul, pentru a-l vedea crescând și bucurându-se de viață. Drama prin care trec mama și tata lui Rareș Matei este povestită chiar de Diana Gheorghe, cea care i-a dat viață și care face un apel disperat către românii din Italia care ar putea să îi ajute:

«Sunt o mămică îndurerată. Băiețelul meu de o lună a fost diagnosticat cu amiotrofie musculară spinală, o boală neuromotorie ce distruge neuronii din măduvă și într-un final, duce la deces în mai puțin de 2 ani de zile. Există un tratament, un vaccin „minune” ce introduce gena lipsa din ADN, care îl poate pune pe picioare și face să ducă o viață cât de cât normală. Acest vaccin se face în Italia, Milano, însă pentru a intra în posesia lui trebuie ca noi, părinții, să avem rezidență și contract de muncă, pentru a beneficia de o asigurare de sănătate..
Apelez la bunăvoința dumneavoastră , în speranța că poate aveți cunoștințe în Italia ce ne pot ajuta cu luarea în spațiu (acest lucru face ca actele de rezidență să iasă mult mai repede) sau un loc de muncă. Prezentarea unui dovezi că actele sunt în demers ne poate oferi șansa de a intra în tratament.
Suntem contra timp, copilul nu trebuie să răcească sau să se agraveze boala, acest lucru duce la pierderea cât mai multor neuroni, iar cu cât sunt mai mulți vii, cu atât vaccinul are șanse să funcționeze sută la sută.

Diana adaugă: „Acesta este numărul meu de telefon, dacă cineva mă poate ajuta cu vreo informație, vă rog să mă contactați. 0040/773754969.”»

Rareș Matei alături de părinții săi, Diana și Răzvan

Într-o postare pe profilul său Facebook, Diana ni-l prezintă pe Rareș:

«Mă numesc Rareș Matei, m-am născut în 5 octombrie 2018 și am avut neșansa de a mă naște cu Atrofie Spinală Musculară tip 1 (2copii smn2). Există un singur tratament pe piața românească – Injecțiile Spinraza. Boala în sine nu oferă mai mult de 2 ani de viață în anumite cazuri mai lente, dar de cele mai multe ori nu se ajunge la această vârstă. În țară nu voi beneficia de toate programele, majoritatea implicând costuri, acte și multe rugăminți și uși închise și așa cum ni s-a spus, nu sunt doar eu bolnav. Părinții mei încercă să ajungem la Milano cât mai repede posibil și să îndeplinim toate formalitățile pentru a mă înscrie într-un program care mi s-a oferit acolo (un tratament care mi-ar putea da șansa să duc o viață normală) însă avem un mare impediment: partea financiară. S-au cheltuit deja extrem de mulți bani pentru analize și teste iar părinții mei sunt oameni simpli și care încearcă tot posibilul să îmi ofere ceea ce este omenesc.
Avem mai multe criterii de îndeplinit dar cel mai important este să ajungem cât mai urgent la clinica din Milano care ne oferă asistență medicală și să începem urgent programul de tratament.
Orice sprijin financiar ne-ar ajuta în aceste momente de cumpănă, în care lupta contra cronometru pentru viață este mai importantă decât absolut orice. Este foarte greu să știi că poți face ceva mai bine pentru copilul tău și ești condiționat de partea financiară însă trebuie să nu ne dăm bătuți și să încercăm tot ce putem.
Dacă doriți să ne ajutați să trecem mai ușor prin aceste probleme, ne puteți contacta oricând fie pe Facebook, fie vă putem da personal numerele de telefon, ori puteți să ne ajutați donând orice sumă de bani în următoarele conturi:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Titular Gheorghe Toma Constantin Razvan
  • -Cont în lei RO11INGB0000999908566298
  • -Cont în euro RO37INGB0000999908566315»

Posted by Diana Gheorghe on Tuesday, 13 November 2018

 

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20