Românii din Italia nu mai au nevoie de test COVID la intrare în România. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi, 27 mai 2021, listele țărilor cu risc epidemiologic ridicat și a inclus Italia în Zona Verde.

Conform listei vechi, Italia se afla în Zona Galbenă și, pentru a nu fi supuși măsurii de carantină, toate persoanele care veneau din această țară erau obligate să prezinte la intrarea în România fie un test COVID RT-PCR cu rezultat negativ, fie dovada vaccinării împotriva virusului SARs-COV-2, dacă nu făceau parte dinte-o categorie de persoane exceptate de la această măsură.

Hotărârea Nr. 33 a CNSU din 27 mai 2021 a stabilit că, începând cu ora 00:00 din data de 28 mai 2021, Italia va fi inclusă pe lista țărilor din Zona Verde, deci cu risc epidemiologic foarte scăzut.

Asta înseamnă că toate persoanele care vin în România din această țară nu mai sunt nevoite să prezinte, la sosire, rezultatul testului COVID sau certificatul de vaccinare.

Lista actualizată la data curentă cu țările din Zona Roșie, Galbenă și Verde poate fi vizualizată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică din România accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2472-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-27-05-2021/file

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol