Românii din Italia pot fi îngeri pentru Giulia. Fetița suferă de o boală cruntă care îi macină oasele

Magda Vasiliu Stoian, cunoscuta jurnalistă din România care de curând și-a tratat băiețelul bolnav de cancer în Italia, a demarat împreună cu soțul său, Cosmin Stoian, o campanie de strângere de fonduri în favoarea copiilor bolnavi de cancer. În acest scop, au înființat o asociație de caritate, numită „Lupta pentru viață”, prin intermediul căreia suntem invitați ca, din puținul pe care îl are fiecare dintre noi, să contribuim la salvarea vieții unui copil dintre cei mulți afectați de această boală cumplită, la crearea de speranțe pentru ei și pentru părinții lor. Speranțe care, cu ajutorul nostru, al tuturor, pot deveni certitudini.

„LUPTA PENTRU VIAȚĂ” este un organism înființat în Italia

„Unicul nostru scop este salvarea vieții copiilor bolnavi de cancer.”, scrie pe pagina Facebook a organizației fondată de Magda și Cosmin Stoian. Pe pagina respectivă, citim povești cutremurătoare ale unor copii suferinzi de o boală care nu are milă, care le macină oasele, carnea, trupurile, sufletele. Povești care nu sunt numai povești, ci crunte realități, balauri care nu sunt balauri, ci dureri puternice care le chinuie copilăria.

Citim îngroziți despre acești copii pe pagina „Lupta pentru viață”, citim despre boala lor necruțătoare și despre sărăcia din România și neputința unui sistem neputincios, ni se umple ochii de lacrimi și sufletul de compasiune, dar în mintea noastră suntem parcă mulțumiți că nu este vorba despre copilul nostru, ci despre altul, ne gândim că pruncului nostru nu i s-ar putea întâmpla așa ceva, ne simțim oarecum în siguranță, ocrotiți de soartă, de destin.

Oare este adevărat? Oare suntem la adăpost de tentaculele acestei hidoșenii care răpește copii și le chinuie sufletele și trupurile? În străfundurile minții noastre își face loc un gând pe care încercăm imediat să îl înăbușim, chiar înainte de a prinde contur: „Dacă ar păți așa ceva copilul meu, dacă ar fi el cel care s-ar îmbolnăvi mâine? Doamne, nu știu cum aș înfrunta o situație de felul ăsta!”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și chiar așa, dacă i s-ar întâmpla fetiței sau băiețelului nostru? Să trăim pentru un moment durerea acestor copii suferinzi, să încercăm să trăim doar pentru o clipă drama părinților lor, să le vedem lacrimile, nopțile nedormite, durerile uneori greu de suportat, să privim trupurile firave, secătuite de boală, ale acestor copii, să-i privim în ochi și să le oferim speranță. Noi, cei mari, sănătoși, voioși și plini de viață. Ei, cei mici, grav bolnavi, suferinzi, pentru care ziua de mâine este cel mai frumos dar pe care îl pot primi de la soartă.

Despre Giulia, fetița care se luptă cu demonii cancerului, Magda Stoian povestește pe pagina „Lupta pentru Viață”:

O cheamă Giulia, are 8 ani, e crescută doar de tata, care muncește cu ziua pentru fetița lui. Giulia a fost diagnosticată la București cu aceeași boală pe care a înfruntat-o Vlad (băiețelul soților Stoian, n.r.) sarcom Ewing… Pentru Giulia s-au mobilizat elevii unui liceu din Bărcănești (Prahova), în timp ce colegii ei și-au donat zâmbetele pentru ca Giulia să zâmbească la rândul ei… Vă imaginați niște copii de 7-8 ani, care habar n-au ce e cancerul, donându-și zâmbetele? E o imagine care mă chinuie de când am aflat despre gestul copilașilor…. Noi, adulții, putem, așa cum ar trebui, să facem mult mai mult. Să vă spun că diagnosticul e unul fatal în România? Nu spun că n-ar exista și reușite. Poate n-am auzit eu de ele. Știu doi copii, diagnosticați și tratați în același timp cu Vlad… Vlad, în Italia, ceilalți doi, în România…. Vlad a plecat acum o oră la școală, ceilalți doi sunt acum îngeri, trăiesc doar în sufletele sfâșiate ale părinților și în memoria unor oameni ca mine, ca soțul meu, Cosmin Stoian sau ca voi toți, care nu sunteți indiferenți în fața suferinței unui copil… LUPTA PENTRU VIAȚĂ vrea să o aducă pe Giulia aici (în Italia, n.r.). Nu o putem face singuri!”

Giulia, 8 ani, suferă de o gravă formă de cancer. Foto: ziarulincomod.ro

Giulia a fost diagnosticată în urmă cu câteva luni cu o boală teribilă: tumoare la tibie – Sarcom Ewing. Un fel de cancer osos care a evoluat rapid. Fetița este acum internată la Spitalul Marie Curie din capitală, unde a suferit o primă operație și a făcut chimioterapie.

Colegii Giuliei, chiar dacă sunt abia în clasa I-a, vor ca fetița bună și cu zâmbet cuceritor să revină printre ei. Așa că au organizat un spectacol caritabil la Centrul Cultural din Bărcănești, cu titlul : „Veniți să donăm fiecare câte un zâmbet pentru Giulia, cât să-i ajungă până la adânci bătrâneți!”. Micuții au cântat și au dansat, dar au făcut și donații pentru colega lor, scrie ziarulincomod.ro.

În Italia, șansele ei de vindecare ar crește considerabil, iar în lupta ei pentru viață o putem sprijini făcând o donație aici.