Românii din Sardinia: patru zile de asistență consulară în regim itinerant din partea Ambasadei României în Italia

În perioada 27-30 octombrie 2020, o echipă a Secției Consulare a Ambasadei României în Republica Italiană s-a aflat la Sassari, în Insula Sardinia, pentru a acorda asistență consulară în regim itinerant cetățenilor români rezidenți în zonă, se arată pe pagina Facebook a instituției diplomatice române.

În cele patru zile de activitate, echipa consulară a furnizat 334 de servicii consulare, dintre care 116 pașapoarte, 32 de titluri de călătorie și 186 de procuri, adeverințe și documente de stare civilă, caziere judiciare și alte solicitări de obținere de acte din România. De asemenea, au fost efectuate servicii consulare pentru un cetățean român aflat în stare de arest la domiciliu.

Asistență consulară în regim itinerant cetățenilor români rezidenți în Sardinia. Foto: Ambasada României în Italia

În total, peste 164 de persoane au beneficiat de servicii consulare direct în localitatea Sassari din Sardinia, fără a fi nevoiți să se deplaseze la Roma și cu posibilitatea de a obține informații consulare și programări din timp, evitând astfel timpi de așteptare suplimentari. Reamintim că, pentru a facilita accesul cetățenilor români rezidenți în Sardinia la serviciile oferite de consulatul itinerant, Ambasada a anunțat cu mai mult de două săptămâni înainte organizarea acestuia, pe site-ul și pagina Facebook a instituției.

Dan Fulga, alături de secretarul general CGIL Sassari, Maria Francesca Nurra și de secretarul general al Filcams CGIL Sassari, Maria Teresa Sassu. Foto: Ambasada României în Italia

Cu prilejul deplasării în Sardinia, coordonatorul Secției Consulare a Ambasadei României în Republica Italiană, Dan Fulga, a avut o întâlnire cu secretarul general CGIL Sassari, Maria Francesca Nurra și cu secretarul general al Filcams CGIL Sassari, Maria Teresa Sassu, mulțumindu-le acestora pentru sprijinul acordat în buna organizare a consulatului itinerant.