Românii din străinătate întâmpinați la Vama Borș de românii din țară cu aplauze și steaguri tricolore. „Îi așteptăm pe frații noștri din diaspora”

Primele coloane de mașini cu români din străinătate care se îndreaptă spre București pentru a participa la protestul diasporei din 10 august au fost întâmpinate miercuri seara, 8 august 2018, la intrarea în România prin Vama Borș, de către zeci de români din țară, în special din Oradea, cu aplauze, muzică, steaguri tricolore și pancarte cu diferite mesaje de protest contra actualului guvern.

Potrivit Mediafax, printre românii din diaspora care au intrat în țară ieri seară prin Vama Borș se numărau familii din Marea Britanie, care au plecat la drum în urmă cu trei zile, dar și români din Italia și alte state europene.

Românii din țară i-au întâmpinat pe aceștia cu aplauze, cu steaguri tricolore și bannere cu mesaje de protest precum „Noi, poporul, cerem alegeri anticipate. Demisia Dragnea şi Tăriceanu din Parlament”, „Stoparea legilor pentru corupţi”, „Desfiinţarea comisiei Iordache care legalizează corupţia”, „Demisia Guvernului marionetă Dăncilă”, „Confiscarea extinsă a averilor corupţilor condamnaţi” sau cu tricouri cu #rezist și #FărăPenali.

„Dragi orădeni, dragi români, suntem în Vama Borș, îi așteptăm pe frații noștri din diaspora”, spune un conațional din țară într-o filmare în direct de la Vama Borș publicată pe Facebook de Oradea Civică 2017.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Multe dintre mașinile cu români din străinătate au tras pe dreapta, după ce au intrat în țară, iar ocupanții lor s-au îmbrățișat cu conaționalii din țară care i-au întâmpinat și au scandat cu toții împreună sloganuri consacrate precum „Ciuma roşie”, „Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi”, dar şi îndemnuri la solidaritate naţională sau sublinieri ale faptului că „Diaspora e România!”, scrie eBihoreanul.

Un cuplu din Marea Britanie care a coborât din mașină pentru a-i saluta pe cei care i-au întâmpinat, au fost impresionați până la lacrimi, femeia izbucnind pur și simplu în plâns când a pus picioarele pe pământul românesc. Când doi jurnaliști s-au îndreptat spre ea pentru a-i lua un interviu, femeia i-a îmbrățișat plângând și le-a spus că este foarte bucuroasă că a ajuns acasă.

Ramona Popescu și soțul săus. Sursa foto: eBihoreanul.ro

„Pe cei doi copii ni i-am trimis acasă acum două săptămâni, cu low-cost-ul. Low-cost de 500 de lire… Noi am venit acum, cu maşina”, a spus Ramona Popescu citată de eBihoreanul. “România trebuie să se trezească, pentru că altfel moare fără să-şi dea seama”, a mai adăugat femeia.

Tot din Marea Britanie a venit și un bărbat român de circa 50 de ani, care a coborât din mașină sprijinindu-se de o cârjă și care, deși a refuzat să dea interviuri televiziunilor, spunând despre acestea că ascund adevărul și „fac din negru alb și invers, a declarat că pentru el participarea la protestul diasporei din 10 august este „o datorie de român”, mai transmite sursa citată.

Sursa foto: eBihoreanul.ro

„Vrem o țară ca afară, democrație reală în România, pe care încă nu o vedem. Vrem să vedem un protest pașnic, nu venim cu violențe. Ați văzut că ne-au verificat. Nu suntem organizații paramilitare cum se minte pe la anumite posturi. Vrem să ridicăm țara să fie alături de noi, că nu suntem singurii nemulțumiți”, a declarat un alt conațional venit tot din Marea Britanie și citat de Digi24.

Românii din diaspora au fost plăcut impresionați de modul în care au fost primiți la intrarea în țară și sunt nerăbdători să ajungă la mitingul de protest din data de 10 august de la București.

@rotalianul