Românii din străinătate răspund directorului care a umilit diaspora: „Din cauza celor ca tine am plecat din țară”

Nenumărate sunt mesajele românilor din diaspora de pe paginile și grupurile de socializare, transmise inspectorului șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea, Cristian Prescornițoiu, care s-a întrecut în invective la adresa românilor plecați în străinătate, pe pagina sa personală de Facebook. Conform lui Prescornițoiu, românii din diaspora care și-au anunțat participarea la protestul din 10 august de la București, ar fi în opinia sa „hoți, curve și cerșetori”.

Redăm mai jos doar câteva dintre miile de răspunsuri ale românilor din diaspora la articolul cu declarațiile directorului Prescornițoiu:

Nicoleta: „Ești plin de tine și plin de șpăgile din semnăturile ce trebuie să le pui pentru autorizarea construcțiilor, cum îți permiti să insulți români care au plecat tocmai din cauza unora ca tine, ce se gândesc doar la cum să fure și nu pentru binele țării… Înainte de a acuza niște persoane care muncesc cinstit gândește-te bine dacă averea pe care ai făcut-o e din muncă cinstită?!?!”

Lidia: „Cum își permite acest individ să catalogheze în așa hal persoane care au plecat din România din cauza lipsurilor și care s-au izbit în străinătate de greutăți pe care el și cei ca el, nici măcar nu și le pot imagina?! Vrea să spună că în România a rămas doar crema societății?? Și dacă-i așa, de ce s-a dus țara de râpă? Dacă România e stat de drept, ar trebui ca cei competenți să-l ia puțin la bani mărunți pe acest individ pentru ceea ce a afirmat!”

Corina: „Am plecat din România din cauza unora ca tine. După ce ai scris defăimările care le-ai scris la adresa a milione de români, ar trebui să îți dai demisia. Mi-e milă de cei rămași acasă! Mi-e milă de mamele care își plâng copiii plecați în străinătate pentru că vor să scape de corupție… Mi-e milă de zecile de mii de copii care rămân singuri acasă, în România, pentru că părinții nu pot avea un loc de muncă decent. Mi-e milă, că sunt constrânși să primească aceste jigniri de la de unul ca tine!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Costel: „L-aș trimite la muncă, în străinătate, pe domnul acesta, să vadă cum este să stea departe de familie și de copii, apoi și-ar schimba părerea despre românii de peste hotare… Și să nu uităm, în primul rând că noi băgăm bani în țară, ajutăm la creșterea economiei și a nivelului de trai, nu ca cei ca el, care scot banii din țară!”

Marian: Băi, nene, lumea s-a dus la muncă cinstită unde s-a găsit, nu ca tine care trăiești cu spaima că vor veni mascații trimiși de DNA să te ia!”

Virginia: Domnule dragă, dacă și noi, ăștia, muritorii de rând, am avea un venit decent, am rămâne în țară să muncim, nu să fim slugile străinătății! Și am fi și noi grăsuți și gușați, așa ca dumneavoastră… ”

Inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea, Cristian Prescornițoiu, un bugetar bine plătit din banii românilor se află la şefia Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea de aproape două decenii, fiind intermitent ba inspector-şef, ba adjunct al inspectorului-şef. Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în aprilie, el are trei case, mai multe terenuri şi o leafă lunară de 7.500 de lei, scrie Adevărul.ro.