Românii din țară sar în apărarea celor din diaspora. Răspunsul lui Dan Pavel pentru Alina Mungiu-Pippidi

Foarte mulți intelectuali din țară au luat apărarea românilor din diaspora după ce aceștia au fost umiliți într-un discurs al politologului român Alina Mungiu-Pippidi în care aceasta definea românii de peste hotare care intenționează să participe la protestul organizat pe 10 august la București, ca fiind exponenți de mahala, haimanale, escroci și proști.

Redăm mai jos răspunsul lui Dan Pavel, scriitor, ziarist, filozof și politolog român. Atenție! Textul cuprinde limbaj licențios:

„Am citit și eu articolul Alinei Mungiu Pippidi în care vorbește disprețuitor la adresa diasporei și a manifestanților anti-PSD. (Nu voiam, dar m-ați făcut curios). Îi mulțumesc mult că și-a răpit din timpul ei prețios pentru a mai jigni niște români care au îndrăznit să nu moară de foame în țara ei și s-au dus să dea cu târnăcopul în străinătate. În timpul ăsta, autoarea putea să mai râgâie zece mici și o piftie cu usturoi, așa că înțeleg sacrificiul de a te opri din preschimbat calorii în căc*t și oxigen în dioxid de carbon pentru a scrie un articol de o valoare istorico-literară incontestabilă. Mesajul ei complimentează emanațiile unor social democrați care au susținut că diaspora e alcătuită din hoți, cerșetori și curve. Ea nu îi face hoți, dar nu-i scoate din troglodiți.

Chiar și dacă nu ar fi complet fals din punct de vedere statistic, pe mine tot mă deranjează că au plecat „troglodiții”. De ce? Pentru că am treabă de făcut și n-am cu cine. Zugravii mi-s plecați în Spania, instalatorii sunt în Suedia și Danemarca, mecanicii sunt în Germania, electricianul e în Olanda, iar eu rămân aici cu loazele care nu știu meserie și nu vor să muncească și cu o agendă telefonică plină de numere la care nu mai are rost să sun. Eu știu că lumea doamnei Pippidi e alcătuită doar din intelectuali de rasă pură, dar noi, troglodiții cu mașini ieftine și fără „manere”, trebuie să mai și vopsim, să mai lipim cărămizi, să legăm două fire, să-i coacem ei fursecurile și să stimulăm economia națiunii. Cineva trebuie să țină lumina aprinsă și la noi. Așa că mă deranjează că au plecat românii „să șteargă moșii de căc*t la c*r” atâta vreme cât moșii noștri putrezesc în propria urină. Mă doare că nu mă mai pot baza pe meseriași buni, că avem fete cu diplomă care plimbă farfurii prin Italia și că avem ingineri care montează prize și becuri în Anglia. Mă doare fizic când asistentele medicale profesioniste pleacă din bătaia asta de joc și eu rămân aici să-mi smulgă perfuzia toate șpăgarele acrite și fără inimă. Mă omoară când pleacă chirurgii și rămân pe mâna unor măcelari. Mă frustrează când nu mai am de la cine să învăț lucruri folositoare.

Nu înțeleg de unde atâta ură față românii care circulă în low cost sau mașini ieftine. Sunt banii lor munciți și fac ce vor cu ei. Oamenii ăia aduc bani în țară ca să plătească taxe, tva-uri și impozite la partid, ca partidul să arvunească Adevărul care o plătește pe Pippidi să ia diaspora la mișto. De acolo vine treaba cu „Mu*e PSD”, stimată doamnă! Că spuneați că nu înțelegeți sintagma. O grasă care nu muncește și nu știe ce e aia m*ie, chiar că există degeaba. Așa că luați aminte! Nu e greu de înțeles. M*ia este atunci când apuci mădularul de cotor, cu patimă, și-l bagi în gură ca să se simtă omul bine. Ca orice act sexual, ar trebui să fie consimțit și reciproc. Vrem să mai și dăm, nu numai să luăm tot timpul. Să ne mai s*ga și pe noi cineva, că ne-am săturat să tot primim m*ie că suntem troglodiți și nu ridicăm degețelul pe toarta cănuței de ceai când sorbim tacticos. Până la urmă voi trebuia să ne educați, că voi sunteți intelectualii ploii. Voi știți cel mai bine cum se face o m*ie de calitate.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI