Românii mor pe plantațiile occidentalilor din vestul Europei. Uciși de munca la negru

După dezvăluirile revoltătoare despre abuzurile împotriva româncelor din Sicilia, un nou caz cutremurător, de data aceasta în Germania. Un român care lucra fără forme legale a murit într-un oraş de lângă Bonn, pentru că patronii ar fi refuzat să cheme ambulanţa.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 700 de români care lucrau pe o plantație de sparanghel și zmeură. I s-a făcut rău dar șefii săi nu au chemat ambulanța pentru că angajații nu aveau contracte legale de muncă și asigurări medicale, susține TVR.

Miercuri, 13 iunie, europarlamentarul român Emilian Pavel, a iniţiat demersuri pe lângă preşedintele Comisiei Europene dar şi pe lângă Marianne Thyssen – comisar european pentru muncă şi afaceri sociale, pentru a lua măsuri urgente şi eficiente, nu doar declarative, împotriva muncii la negru.

Europarlamentarul român transmite într-un comunicat pentru Agerpres:

Am spus de mai multe ori, în timpul negocierilor pentru modificarea directivei europene privind muncitorii detaşaţi, că adevăratul inamic, şi pentru Vestul şi pentru Estul Europei, îl reprezintă munca la negru! 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru că ea ucide. România trebuie să facă front comun şi să se lupte la toate nivelele, în ţară şi mai ales la Bruxelles, pentru protejarea intereselor cetăţenilor români şi pentru a evita asemenea situaţii îngrozitoare.

Oamenii care mor nevinovaţi, românii care mor nevinovaţi şi care ar fi putut salvaţi nu merită aşa ceva.

Faptul că Germania permite astfel de practici pe teritoriul ei este dezamăgitor. Faptul că executivul european se concentrează pe false probleme – precum muncitorii detaşaţi, în loc să protejeze angajaţii europeni cu adevărat, este de nepermis!

Vă rog, de fiecare dată când aflaţi despre astfel de practici, să mă contactaţi pentru a încerca să ajutăm la luarea unor măsuri urgente, înainte de a fi prea târziu.

Emilian Pavel
Deputat în Parlamentul European