Românii morți în accidentul de autobuz din Italia, ultimul drum spre casă. Vor fi înmormântați împreună

Corpurile victimelor de naționalitate română care au decedat în tragicul accident de autobuz de la Mestre, lângă Veneția, au plecat astăzi, luni, 9 octombrie, spre România.

Jurnaliștii de la Il Gazzettino au surprins imagini cu autoutilitara care a părăsit morga Spitalului „Dell’Angelo” din Mestre, la bordul căreia se află trupurile fără viață a unei întregi familii de români: părinții și două fete.

Toți cei patru membri ai familiei Ogrezeanu – soții Mihaela (42 de ani) și Mircea (45 de ani), împreună cu cele două fiice ale lor, Aurora (8 ani) și Georgiana (13 ani) – au murit în seara de marți, 3 octombrie, după ce autobuzul în care se aflau s-a prăbușit de la 10 metri înălțime. Alte 17 persoane și-au pierdut viața în accident.

Captură de ecran 2023-10-09 172917
Autoutilitara care îi transportă în țară pe cei patru români decedați lângă Veneția. Sursa foto: Il Gazzettino

După ani în care au căutat o viață mai bună în străinătate, reușind să se stabilească în Germania, destinele lor au fost curmate brutal pe o șosea din Italia, unde se aflau pentru a petrece o scurtă vacanță.

Fratele Mihaelei Ogrezeanu, Viorel Barbu, a transmis detalii cu privire la ceremoniile funebre, care vor avea loc în localitatea natală a soției:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cei care doriți să vă luați rămas bun și să participați la slujba de înmormântare, o puteți face joi, 12 octombrie, începând cu ora 12.00, slujbă ce o să aibă loc la Biserica Domnească Câmpulung Muscel”, a spus el citat de publicația Gândul.

photo_2023-10-09_18-01-35
Membrii familiei Ogrezeanu – soții Mihaela (42 de ani) și Mircea (45 de ani), împreună cu cele două fiice ale lor, Aurora (8 ani) și Georgiana (13 ani)

Cei patru vor fi înmormântați împreună, un gest simbolic și profund, întrucât „nu s-a pus nicio clipă problema separării”, după cum a menționat Viorel Barbu în discuțiile cu presa locală.

„Toți patru vor fi înmormântați la Câmpulung, împreună, așa cum au plecat pe lumea cealaltă!”.

Mama lui Mircea Ogrezeanu, fostă învățătoare, acum pensionară, care a pierdut o altă fiică în 2021 din cauza cancerului, este devastată de pierderea tuturor membrilor familiei sale rămase. Vestea tragediei a afectat-o atât de profund, încât a necesitat îngrijiri medicale.