Românii rezidenți în Italia se vor vaccina obligatoriu dacă au peste 50 de ani

Cetățenii în vârstă de peste 50 de ani din Italia sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie. Regula este valabilă și pentru cetățenii străini rezidenți. În Italia trăiesc conform datelor ISTAT în jur de 1 milion jumătate de români rezidenți.

Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

Obligația de vaccinare pentru cetățenii în vârstă de peste 50 de ani vizează nu numai prima doză de vaccin, ci și a doua (rapel) și a treia (booster).

De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Începând cu 15 februarie, cei din această categorie de vârstă vor trebui, de asemenea, să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi, dacă nu pot face acest lucru, vor fi obligaţi să lucreze la distanţă.

Angajaţii sub 50 de ani pot să prezinte şi un test cu rezultat negativ. Cei care încalcă măsurile riscă amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

@rotalianul