Românul Alin Alex-Ciurariu, medaliat cu aur la Campionatul European de Lupte de la Roma

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la categoria 130 kg, la lupte greco-romane, marţi, 11 februarie, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

Alexuc (CS Dinamo) a reuşit astfel cea mai mare performanţă a carierei. Alin Alexuc a mai obţinut medalii de bronz la Europene în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi anul trecut la Bucureşti.

La Roma, Alexuc s-a impus luni în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.

Românul Alin Alex-Ciurariu, medaliat de aur la Campionatul European de Lupte de la Roma

România participă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi şi are ca obiectiv câştigarea a 2-3 medalii.

PalaPellicone din Ostia găzduiește în perioada 10-16 februarie 2020 Campionatul European de Lupte pentru Seniori, cu participarea a peste 40 de țări, printre care și România, prezentă cu un lot valoros de 16 sportivi la toate cele trei stiluri de lupte: greco-romane, feminine și libere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deschiderea oficială a competiției a avut loc luni, 10 februarie 2020, în prezența reprezentanților federațiilor și asociaților organizatoare, a președintelui Comitetului Olimpic Național Italian (CONI), Giovanni Malagò, a președintelui Federației Române de Lupte, Răzvan-Lucian Pîrcălabu și cu participarea ambasadorului României în Italia, George Bologan.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan (primul din dreapta imaginii) alături de Alin Alexuc-Ciurariu

Șeful misiunii diplomatice a salutat participarea României în concurs, subliniind rolul important pe care sportul îl are atât în formarea caracterelor tinerilor cât și pentru coeziunea socială, prin emoția colectivă simțită în momentul premierii și ridicării drapelului național.

„Sportul este inclusiv un instrument al diplomației, a subliniat ambasadorul, competițiile sportive internaționale oferă vizibilitate, compun fizic o societate globală și facilitează interacțiunea umană. Întrecerile sportive oferă popularitate, posibilitatea întâlnirilor și a dialogului inclusiv între cetățenii unor state aflate în zone de conflict înghețat sau rivale, mențin canale de comunicare între federații etc. Totodată, competițiile internaționale întrețin și cultivă manifestarea identității și a mândriei naționale”.

Distribuie acest articol