Românul care a bătut grav un carabinier în provincia Varese a fost găsit mort duminică

Românul trăia fără adăpost, se numea Adrian Ciobanu, și își făcea veacul printr-o zonă împădurită din Somma Lombardo, provincia Varese unde, acum câteva zile, a dat peste un cuplu ce se afla într-o mașină, în căutare de intimitate, în zona respectivă.

Cuplul a chemat imediat carabinierii, de frică să nu fie agresați, dar la sosirea carabinierilor, cerându-i-se să se identifice, românul ar fi încercat să scape, începând să îl lovească puternic pe unul din cei doi carabinieri, provocându-i foarte multe răni și chiar și unele fracturi.

Deși colegul său a intervenit prompt, reușind să blocheze românul, carabinierul lovit se afla deja într-o baltă de sânge și a fost dus de urgență la spital unde i s-au dat 30 de zile de medical din cauza fracturilor suferite.

Cazul a creat foarte multe discuții în Italia, din păcate, nu numai pentru natura sa violentă dar și pentru decizia judecătorului de a-l pune în libertate pe român, obligându-l doar să se prezinte în fiecare zi la secția de carabinieri și să semneze prezența. O interdicție de a părăsi localitatea, mai exact.

Această decizie a judecătorului a dezamăgit și speriat mulți italieni și nu numai, care și-au exprimat dezacordul față de ea și care s-au revoltat împotriva sistemului judiciar din Italia, însă cele mai recente date din acest caz lasă loc de dubii asupra adevăratului motiv pentru care a fost lăsat în libertate românul Adrian Ciobanu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Spunem asta fiindcă duminică, 16 Octombrie, 2016, românul a fost găsit spânzurat în aceeași zonă împădurită unde a fost arestat, cadavrul său fiind descoperit de un bărbat care căuta ciuperci.

Procurorul Francesca Gentilini a dat ordin să se facă autopsia cadavrului, lucru care ar trebui să aducă lumina asupra acestui caz și să elimine orice dubiu cum că ar fi fost altceva decât o sinucidere, dar carabinierii declară de la bun început că a fost un gest voluntar al românului.