Românul care a ucis în Italia un băiat și a rănit grav o fată pe trecerea de pietoni: „Nu i-am văzut, din păcate”

„Nu i-am văzut, din păcate”, acestea au fost cuvintele pe care Bogdan Pașca, un român de 32 de ani, le-a rostit în fața judecătorului, în timp ce se apăra cu disperare.

El a fost arestat luni seară, acuzat de crimă rutieră, după ce a lovit cu Ford Transit-ul pe care îl conducea doi adolescenți – Valentino Colia, în vârstă de 15 ani, care a murit pe loc, și Ambra L., de 16 ani, care a fost internată în stare gravă la Spitalul Niguarda din Milano.

Tragedia a avut loc pe via Kennedy, din Garbagnate Milanese, unde cei doi tineri traversau strada pe aceeași bicicletă, fiind urmați de alți doi prieteni, de asemenea pe biciclete.

1200-202307209290 (6)
Valentino Colia

În ultimele ore, șoferul – care conducea fără permis și avea un nivel al alcoolului în sânge dublu față de cel permis – a fost audiat de Gip Lidia Castellucci, în prezența avocatei sale, Daniela Silvestre.

„N-am reușit să-i văd din cauza unui parapet, am încercat să resuscitez băiatul, dar a fost în zadar” a declarat bărbatul român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bogdan Pașca, care fusese prins de trei ori conducând fără permis, a povestit că în acea seară se întorcea de la o petrecere care avusese loc la casa fostei soții și a copiilor săi.

El afirmă că se deplasa cu o viteză de aproximativ 70-80 km/h înainte de a încetini în apropierea trecerii de pietoni, unde s-a produs impactul.

Șoferul a adăugat că deține un permis de conducere românesc valabil și în Italia, care îi fusese suspendat, dar susține că suspendarea a fost anulată. Probabil vor fi necesare investigații suplimentare pentru a clarifica acest aspect.

În plus, unul dintre tinerii care erau pe o altă bicicletă, puțin în spatele lui Valentino și al tinerei care a fost grav rănită, a fost audiat. Acesta a relatat că a văzut duba Ford Transit lovind adolescenții în timp ce aceștia traversau strada.

Joi dimineața, arestul șoferului a fost validat. Procuratura a solicitat, iar judecătorul a dispus detenția lui Bogdan Pașca în închisoare, în așteptarea procesului în care este acuzat de omor stradal.