Italia: Românul care și-a ucis fostul iubit cu drujba, condamnat la 24 de ani de închisoare

Acuzat de omor deosebit de grav, Dorel Grec, românul de 36 de ani care și-a ucis în decembrie 2021 fostul partener, Pierantonio Secondi, un pensionar italian de 82 de ani, cu un cuțit și-o drujbă chiar la domiciliul victimei din cartierul milanez Porta Romana, a fost condamnat marți, 7 februarie, de Tribunalul Milano la 24 de ani de închisoare.

După cum relatează Milano Today, inculpatul avusese cu pensionarul o relație amoroasă al cărei sfârșit nu a vrut să-l accepte.

Dorel Grec îl cunoștea de un an pe bătrânul pe care l-a ucis și cei doi au avut o relație amoroasă. Apoi Secondi a rupt legătura, îngrozit de scenele de gelozie și amenințările românului. Acesta i-a trimis e-mailuri, mesaje și l-a sunat de zeci de ori pe zi, dar italianul a rămas ferm în decizia sa.

În consecință, pe 6 decembrie 2021, cu puțin înainte de ora 21:00, Grec a apărut în fața apartamentului octogenarului, situat în via Giulia Romano, cu o drujbă pe care a folosit-o nu numai pentru a deschide un pasaj în ușa de la intrare, ci și pentru a-i tăia acestuia o mână.

Victima a reacționat prin pulverizarea unui spray cu piper asupra agresorului dar a fost apoi înjunghiată mortal cu două răni de cuțit adânci aplicate în gât. Ulterior, fostul partener care avea pe lângă drujbă o secure și un bidon de benzină într-un cărucior, a încercat să dea foc apartamentului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tribunalul Milano, prezidat de judecătorul Ilio Mannucci Pacini, l-a achitat pe inculpat, arestat a doua zi după săvârșirea infracțiunii, de acuzația de tentativă de incendiere și i-a acordat circumstanțele atenuante generice echivalente circumstanțelor agravante. Procurorul Elio Ramondini a cerut închisoare pe viață.

Pe lângă pedeapsa de 24 de ani, jurații i-au aplicat acuzatului măsura de siguranță a probațiunii de cinci ani la expirarea pedepsei și au stabilit o despăgubire de 200.000 de euro pentru fiecare dintre cei trei frați Secondi, constituiți părți civile în proces.

„Prea puțin pentru ce a făcut și cum a făcut”, s-au limitat să spună rudele victimei. În schimb, inculpatul adus într-o cușcă în sala de judecată nu a scos un cuvânt.

Avocata fraților Secondi, Raffaella Marmo, care la un moment dat a asistat și pensionarul care după ruperea relației a fost persecutat și chiar bătut de inculpat, în discursul ei a atenționat despre o „crimă previzibilă”.

Ea nu numai că a subliniat modul în care Grec s-a comportat cu luciditate și deci trebuie să „plătească”, dar și-a amintit că de mai multe ori, în lunile premergătoare tragediei, a cerut agravarea măsurii interdicției de apropiere dispusă atunci de judecătorul de instrucţie.

Instanța va depune motivația în termen de 90 de zile, iar apoi nu este exclusă contestația.

Distribuie acest articol