Italia: Românul care și-a ucis fostul iubit cu drujba, condamnat la 24 de ani de închisoare

Acuzat de omor deosebit de grav, Dorel Grec, românul de 36 de ani care și-a ucis în decembrie 2021 fostul partener, Pierantonio Secondi, un pensionar italian de 82 de ani, cu un cuțit și-o drujbă chiar la domiciliul victimei din cartierul milanez Porta Romana, a fost condamnat marți, 7 februarie, de Tribunalul Milano la 24 de ani de închisoare.

După cum relatează Milano Today, inculpatul avusese cu pensionarul o relație amoroasă al cărei sfârșit nu a vrut să-l accepte.

Dorel Grec îl cunoștea de un an pe bătrânul pe care l-a ucis și cei doi au avut o relație amoroasă. Apoi Secondi a rupt legătura, îngrozit de scenele de gelozie și amenințările românului. Acesta i-a trimis e-mailuri, mesaje și l-a sunat de zeci de ori pe zi, dar italianul a rămas ferm în decizia sa.

În consecință, pe 6 decembrie 2021, cu puțin înainte de ora 21:00, Grec a apărut în fața apartamentului octogenarului, situat în via Giulia Romano, cu o drujbă pe care a folosit-o nu numai pentru a deschide un pasaj în ușa de la intrare, ci și pentru a-i tăia acestuia o mână.

Victima a reacționat prin pulverizarea unui spray cu piper asupra agresorului dar a fost apoi înjunghiată mortal cu două răni de cuțit adânci aplicate în gât. Ulterior, fostul partener care avea pe lângă drujbă o secure și un bidon de benzină într-un cărucior, a încercat să dea foc apartamentului.

Tribunalul Milano, prezidat de judecătorul Ilio Mannucci Pacini, l-a achitat pe inculpat, arestat a doua zi după săvârșirea infracțiunii, de acuzația de tentativă de incendiere și i-a acordat circumstanțele atenuante generice echivalente circumstanțelor agravante. Procurorul Elio Ramondini a cerut închisoare pe viață.

Pe lângă pedeapsa de 24 de ani, jurații i-au aplicat acuzatului măsura de siguranță a probațiunii de cinci ani la expirarea pedepsei și au stabilit o despăgubire de 200.000 de euro pentru fiecare dintre cei trei frați Secondi, constituiți părți civile în proces.

„Prea puțin pentru ce a făcut și cum a făcut”, s-au limitat să spună rudele victimei. În schimb, inculpatul adus într-o cușcă în sala de judecată nu a scos un cuvânt.

Avocata fraților Secondi, Raffaella Marmo, care la un moment dat a asistat și pensionarul care după ruperea relației a fost persecutat și chiar bătut de inculpat, în discursul ei a atenționat despre o „crimă previzibilă”.

Ea nu numai că a subliniat modul în care Grec s-a comportat cu luciditate și deci trebuie să „plătească”, dar și-a amintit că de mai multe ori, în lunile premergătoare tragediei, a cerut agravarea măsurii interdicției de apropiere dispusă atunci de judecătorul de instrucţie.

Instanța va depune motivația în termen de 90 de zile, iar apoi nu este exclusă contestația.

- Continuarea după publicitate -