Românul din Italia care a salvat un copil de la înec a fost decorat și felicitat de primarul Romei

Alin Stoian, salvamarul român din Italia care a salvat de la înec un băiat în vârstă de 12 ani, a fost decorat miercuri, 15 iulie, de primarul orașului Roma și felicitat în cadrul unei ceremonii organizate chiar pe plaja unde cu trei săptămâni în urmă a avut loc incidentul.

Printre participanți s-a numărat și Gerardo, băiatul care trăiește datorită curajului și antrenamentului conaționalului nostru care și-a luat încă de la început munca în serios.

Primărița Virginia Raggi l-a felicitat și i-a înmânat lui Alin Stoian medalia Natale di Roma, distincție acordată de-a lungul timpului mai multor personalități.

„Nu mă așteptam să primesc vreo decorație – ne-a mărturisit Alin. „Virginia Raggi mi-a mulțumit pentru gestul meu și nu numai atât, mi-a zis și că o să țină cont de gestul pe care l-am făcut salvând viața băiețelului.”

Virginia Raggi a specificat în discursul său:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Comunitatea de români are multe exemple pozitive şi e drept ca de fiecare dată să îi evidenţiem pe cei care se remarcă. În cazul de faţă, implicarea a fost fundamentală, mai ales pentru băiatul salvat, şi n-o să încetăm să-i mulţumim”, a spus Virginia Raggi, primarul Romei, conform Mediafax.

Alin Stoian (în mijloc) alături de Gerardo, băiețelul pe care l-a salvat de la înec

În după amiaza zilei de sâmbătă, 27 iunie, Alin Stoian a salvat viața unui băiat de 12 ani care se afla în pericol de înec

Deși nu s-a întâmplat de plaja Bahìa Beach din Ostia (Roma) unde lucrează, ci pe una alăturată, Alin a sărit imediat în ajutorul băiatului aflat în pericol. L-a scos mai întâi pe copil din apă, apoi i-a aplicat timp îndelungat manevre de resuscitare cardio-respiratorii pentru a-l readuce la viață. Păstrându-și calmul și punând în practică ceea ce a deprins în ani de antrenamente, Alin i-a salvat copilului viața.

„Cu băiatul m-am reîntâlnit vinerea trecută, pentru prima dată după cele întâmplate. A venit la mine, la serviciu și m-a căutat. Angajatorii mei i-au organizat o mică petrecere, cu un tort și multă voie bună”, ne-a mai povestit Alin Stoian.

Alin Stoian și Gerardo, băiatul pe care l-a salvat de la înec

Alin Stoian are 38 de ani și este originar din Craiova

Pe lângă activitatea de salvamar și instructor de înot, de aproximativ 8 ani practică un sport numit Spartan Race, curse cu obstacole care prezintă mai multe și diverse niveluri de dificultate. A participat la concursuri profesioniste organizate în Italia, dar și în alte țări, iar pentru asta se antrenează zilnic înainte de a merge la serviciu: „Îmi încep antrenamentele dimineața devreme, pe la ora 6:00, apoi pe la 9 mă prezint pe plajă, la serviciu. Anul acesta voi participa în luna noiembrie la concursul Iron Man de spartan race și vreau să fiu cât mai bine pregătit.”

Pe același subiect mai puteți citi: Alin Stoian, românul erou din Italia care a salvat viața unui copil de 12 ani