Românul din Italia care și-a ucis mama și sora, lăudat de avocat: „Un deținut model, în curând va ieși în permisie”

Andrei Filip, un tânăr de origine română, a șocat comunitatea din Albaredo, provincia Verona, când la vârsta de 21 de ani și-a omorât în mod brutal mama și sora mai mică, în vârstă de numai 11 ani. După acest act atroce, cadavrele au fost făcute bucăți și aruncate în râul Adige. Acum, Filip își ispășește pedeapsa într-o închisoare din Padova unde, conform avocatului său, a devenit un deținut model și lucrează ca patiser.

Filip a mărturisit în 2016 că a ucis-o mai întâi pe mama sa, Mirela, apoi și-a strangulat sora mai mică, Larisa, deoarece fusese martoră la ce s-a întâmplat.

Ulterior, tânărul a retras 200 de euro cu cardul mamei sale recent ucise, după care s-a întors acasă și a tăiat în bucăți cadavrele mamei și surorii, pe care le-a aruncat în râul Adige de pe podul care leagă Albaredo de Ronco. Singurul martor al acestui masacru îngrozitor a fost iubita lui de 17 ani, Loredana, care nu a participat la crime, ci doar i-a dat cuțitul. Fata a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare.

700-20230512132552 (3)
Andrei Filip, mama Mirela și sora Larisa

„Am rămas doar eu și tata”, a spus cu lacrimi în ochi Oana Maria, singura supraviețuitoare a atacului furios al fratelui ei. După șapte ani de la tragedie, Oana încă se luptă să înțeleagă motivul acțiunilor lui Filip: „Chiar nu pot să-mi rețin lacrimile. Încă simt aceeași durere ca atunci, mă întreb ce l-a determinat să distrugă familia noastră. Încă aștept un motiv, o explicație de la el.”

Avocatul lui Filip, Roberto Rigoni Stern, dezvăluie acum că tânărul deținut a avut un comportament ireproșabil în închisoare și lucrează acum ca patiser, o activitate care îl satisface și îl face să se simtă împlinit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocatul este de părere că Filip a evoluat mult: „Dacă va continua așa, cred că vom putea solicita primele permise de recompensă într-un viitor nu prea îndepărtat.”

Judecătorii de Apel și cei de la Curtea Supremă de Justiție i-au acordat două reduceri de pedeapsă

Filip Andrei, considerat de experți cu „trăsături de psihopatie legate de contextul de sărăcie, abandon și singurătate afectivă”, a fost inițial condamnat la închisoare pe viață, apoi pedeapsa i-a fost redusă la 20 de ani de închisoare, un rezultat considerat de avocatul său ca fiind un „mare succes”.

Despre fratele ei, Oana Maria, care între timp s-a căsătorit și are o fetiță, a mai spus:

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

„Nu este ușor pentru mine, el este totuși fratele meu, dar nu pot uita ce a făcut. Încă nu sunt în stare să-l iert, chiar dacă au trecut șapte ani. Tatăl nostru i-a spus că a devenit unchi, că am o fetiță și Filip a spus că ar vrea s-o vadă, că ar dori să-l vizităm împreună în închisoare. Dar cum să fac asta? Nu găsesc încă puterea, este prea dificil pentru mine!”

Deși povestea este una cutremurătoare, pare că viața începe să-și urmeze cursul pentru cei rămași în urmă. Oana se străduiește să-și reconstruiască viața și să se concentreze pe creșterea fiicei sale, în timp ce Filip, în ciuda faptelor sale îngrozitoare, pare să-și găsească un anumit ritm în închisoare. Dar rănile provocate de această tragedie rămân adânci, iar vindecarea completă pare încă departe pentru toți cei implicați.