Românul din Italia care și-a asasinat soția: „Am iubit-o, a fost viața mea. Cer iertare rudelor sale și prietenilor”

A început la Tribunalului din Grosseto procesul românului Adrian Luminiță, acuzat de uciderea soției sale, Elena Mădălina, pe care a înjunghiat-o de 27 de ori. În fața judecătorului, bărbatul a repetat în lacrimi: „Mi-am iubit soția, ea a fost viața mea. Îmi cer iertare de la toată familia ei și de la prieteni.”

Adrian Luminiță, în vârstă de 43 de ani, și-a omorât soția pe data de 6 decembrie 2020, la Pescia Fiorentina (Toscana).

O oră de interogatoriu în bărbatul, cu lacrimi în ochi și ștergându-și nasul, a răspuns în fața judecătorilor Laura Previti și Adolfo Di Zenzo la întrebările procurorului Valeria Lazzarini, ale avocatului acuzării, Leonida Calvisi și ale avocatului apărării, Paolo Malasoma.

Inculpatul a recunoscut fapta, el și-a înjunghiat soția cu 27/28 de lovituri, a petrecut toată noaptea cu ea moartă în casă și abia a doua zi dimineață a chemat carabinierii: „Veniți repede, am omorât-o!”

Crima a avut loc în anexa de 40 de metri pătrați a unei vile unde el lucra ca grădinar și la întreținerea piscinei, iar ea făcea curățenie. Mădălina mai avea un loc de muncă, tot la curățenie, dar pentru altă proprietate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ziua tragediei între cei doi a izbucnit o ceartă, imediat după ora 17.00, întrucât bărbatul dorea să se întoarcă în România, în timp ce soția sa nu era de acord cu această decizie. Convins că era bolnav, el susține că nu era lucid în momentul crimei: „Mă rugam zi și noapte, am crezut că am cancer la pancreas”. O credință de fapt nesusținută de nimic pentru că nu i-a fost diagnosticată nicio boală, nici atunci și nici ulterior. Tocmai pentru că era obsedat de această idee, că ar fi bolnav, i-a spus Elenei că dorea să se mute în România, dar ea „mi-a spus că nu mai vrea să vină cu mine” și apoi „m-am transformat, nici nu știu ce s-a întâmplat în ziua aceea, nu mai reușeam să gândesc.”

Abia a doua zi după asasinat, pe 7 decembrie, criminalul a sunat la carabinieri: „Veniți, am făcut un măcel”, le-a spus el la telefon, dar în sala de judecată a declarat că nici despre acest aspect nu-și amintește mare lucru. „Ca dintr-un coșmar, îmi amintesc foarte puține lucruri din ceea ce am făcut atunci.”

Despre relația lor Luminiță a povestit:

„Ne-am cunoscut în România, în anul 2006. Am sărbătorit Anul Nou împreună și apoi eu am venit în Italia. M-a urmat în 2007 și ne-am căsătorit în 2009.”

„A fost o dragoste adevărată, am petrecut împreună 14 ani, doar o lună am stat despărțiți în tot acest timp, când a venit mama ei. Am iubit-o foarte mult, îi dăruiam mereu trandafiri, era viața mea, trăiam pentru ea. Îi spuneam mereu că trăiesc pentru ea, ea mi-a dat puterea să merg mai departe”, a spus Adrian Luminiță reiterând de cel puțin două ori în timpul audierii: „Îmi cer iertare tuturor, familiei și prietenilor, pentru că i-am făcut pe toți să sufere. Nu știu cum am ajuns să fac așa ceva.”

La întrebarea directă a procurorului: „Ce ai făcut, Adrian?”, acesta a răspuns inițial că „mi-am rănit soția…” apoi, presat de întrebări a spus: „Am ucis-o”.

Avocatul Paolo Malasoma a cerut o examinare psihiatrică a inculpatului. Și a făcut cunoscut că Adrian Luminițăsău „și-a transferat toate bunurile rudelor soției sale”.

Distribuie acest articol