Român mort în Italia, strivit de un buștean. Italienii strâng bani pentru fetițele sale, rămase acum fără tată

Asociația culturală de voluntariat „La storia siamo noi” din zona Alta Val di Non, regiunea Trentino-Alto Adige, organizează o strângere de fonduri pentru sprijinirea familiei românului Gavrilă Grad, tânărul de 27 de ani decedat tragic la locul de muncă.

Gavrilă Grad, Gabi, cum îi spuneau cunoscuții, rezident în Malgolo, a decedat după ce a fost strivit de un buștean la locul de muncă, o fabrică de cherestea din localitatea Amblar-Don din regiunea Trentino.

Gabia ajuns în Italia în urmă cu câțiva ani, ca muncitor sezonier agricol.

S-a stabilit în Malgolo, împreună cu partenera lui, unde și-au întemeiat o familie și au devenit părinții a două fetițe superbe, cea mai mică născându-se în urmă cu câteva luni.

photo_2024-01-25_20-16-45
Familia lui Gavrilă Grda, mort în Italia la locul de muncă, strivit de un buștean

Tragicul eveniment a lăsat în urmă familia devastată de durere. Emma și Gloria, au rămas fără tată, iar Natalia a pierdut un soț bun și iubitor

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mort la locul de muncă, la doar 27 de ani, lăsând două fetițe fără tată și fără sprijin financiar. Gavrilă (Gabi) tocmai începuse să-și construiască visul, pentru el, pentru partenera lui Natalia și pentru micuțele Emma și Gloria”, se menționează pe platforma online GoFundMe, unde a fost lansată campania de strângere de fonduri.

Scopul acestei inițiative este de a aduna 25.000 de euro, sumă destinată sprijinirii familiei tânărului muncitor român, în special pentru asigurarea unui viitor „normal și demn” pentru cele două fiice.

Comunitatea locală și cei care doresc să contribuie pot dona AICI, prin intermediul platformei GoFundMe, unde fondurile vor fi colectate într-un cont dedicat familiei.

Această inițiativă subliniază solidaritatea și sprijinul comunității în fața unor astfel de tragedii, reamintind importanța securității la locul de muncă și a sprijinului reciproc în momente de criză.