Rovigo: transportator român primește amenzi de 115 euro dar plătește din greșeală 115.000 euro

O firmă de transport românească, a cărei date nu au fost făcute publice, a plătit din greșeală 115.000 de euro către primăria unei localități din Italia, pentru o amendă care valora de 1.000 de ori mai puțin, relatează ziarul Quotidiano di Puglia.

Potrivit sursei citate, unul dintre șoferii de TIR angajați la firma de transport românească a primit două amenzi pentru depășirea limitei de viteză pe teritoriul Italiei, mai exact în localitatea Ariano Polesine din provincia Rovigo, pentru un total de circa 115 euro.

O angajată a firmei de transport din România, însărcinată cu plata acestor amenzi în luna mai al acestui an, se pare că a adăugat trei zerouri, din greșeală, la suma de 115 euro corespunzătoare totalului amenzilor, făcând astfel un transfer bancar de 115.000 de euro către primăria localității Ariano Polesine.

O ploaie de apeluri telefonice și de emailuri a sosit ulterior din partea firmei românești către angajații primăriei din localitatea menționată mai sus pentru a cere rambursarea sumei plătite în exces.

În cadrul celei mai recente întruniri a Consiliului Local din Ariano Polesine, printre zâmbete și, foarte probabil, și câteva regrete, s-a decis rambursarea sumei către firma de transport românească, nu înainte de a se reface bilanțul bugetului local care, înainte de plata acestei sume din partea transportatorului român, era de o valoare de mai puțin de 15.000 de euro.

Susține publicația noastră!
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol