Rovigo: transportator român primește amenzi de 115 euro dar plătește din greșeală 115.000 euro

O firmă de transport românească, a cărei date nu au fost făcute publice, a plătit din greșeală 115.000 de euro către primăria unei localități din Italia, pentru o amendă care valora de 1.000 de ori mai puțin, relatează ziarul Quotidiano di Puglia.

Potrivit sursei citate, unul dintre șoferii de TIR angajați la firma de transport românească a primit două amenzi pentru depășirea limitei de viteză pe teritoriul Italiei, mai exact în localitatea Ariano Polesine din provincia Rovigo, pentru un total de circa 115 euro.

O angajată a firmei de transport din România, însărcinată cu plata acestor amenzi în luna mai al acestui an, se pare că a adăugat trei zerouri, din greșeală, la suma de 115 euro corespunzătoare totalului amenzilor, făcând astfel un transfer bancar de 115.000 de euro către primăria localității Ariano Polesine.

O ploaie de apeluri telefonice și de emailuri a sosit ulterior din partea firmei românești către angajații primăriei din localitatea menționată mai sus pentru a cere rambursarea sumei plătite în exces.

În cadrul celei mai recente întruniri a Consiliului Local din Ariano Polesine, printre zâmbete și, foarte probabil, și câteva regrete, s-a decis rambursarea sumei către firma de transport românească, nu înainte de a se reface bilanțul bugetului local care, înainte de plata acestei sume din partea transportatorului român, era de o valoare de mai puțin de 15.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI