Roxana Roman premiată de ambasadorul României în Italia, George Bologan

Curajul, angajamentul față de societate și cultivarea virtuților sunt calități care fac cinste României și comunității de români din Italia. Pentru acestea, în semn de prețuire și recunoștință, ambasadorul României în Italia, George Bologan, a conferit astăzi, 27 martie 2019, Roxanei Roman, o Diplomă de Merit.

„Prin recunoașterea meritelor promovăm sentimentul și cultura admirației și încurajăm reflexele normalității. Este un gest firesc să ne exprimăm aprecierea pentru un român care a dat dovadă de curaj. Gestul doamnei Roman ne ajută să reflectăm asupra gradului nostru de implicare în edificarea unei societăți morale” a afirmat șeful misiunii diplomatice, felicitând-o pe Roxana pentru contribuția adusă la afirmarea valorii legalității.

În 2018, Roxana Roman, tânără reprezentantă a comunității românești, a înfruntat în ziua de Paști mai mulți membri ai grupărilor de criminalitate organizată din zona La Romanina care au încercat sa-i vandalizeze localul, Roxi Bar, pe care îl deține împreună cu soțul. Pentru acest gest, președintele Sergio Mattarella a decorat-o cu gradul de Cavaler al Ordinului „Pentru Merit” al Republicii Italiene. Misiunea diplomatică a României a fost alături de familia conaționalilor noștri încă din primele zile dificile prin asistența consulară de specialitate.

Roxana Roman, premiată de ambasadorul României în Italia George Bologan. Foto: Ambasada României în Italia
Roxana Roman, premiată de ambasadorul României în Italia George Bologan. Foto: Ambasada României în Italia