Roxana, românca ucisă de rechin în Egipt. „Părinții sunt devastați. Era singurul lor copil”

Femeia de naționalitate română, ucisă de un rechin în Egipt, se numea Roxana Donisan și era din Suceava. Conaționala noastră avea 44 de ani, nu era căsătorită și lucra ca funcționară la Direcția Finanțe, informează Monitorul de Suceava.

Roxana își programase o vacanță mai lungă și cumpărase două sejururi în Egipt, la malul mării. Viața sa a luat însă sfârșit după ce un rechin a atacat-o și ucis-o. Înaintea ei a fost atacată o femeie austriacă, decedată imediat după agresiune.

Tragedia s-a întâmplat vineri, 1 iulie, în golful din Sahl Hasheesh, un oraș de coastă aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada. Ghizii egipteni spun că un vas plin cu oi s-a scufundat, iar animalele înecate în urma naufragiului au atras rechinii în zonă.

Cele două femei, cea din Austria şi românca, au fost atacate de rechin la o distanță de doar 600 de metri una de cealaltă. Turiştii i-ar fi avertizat pe salvamari cu privire la prezenţa rechinilor cu 15 minute înainte ca austriaca Elisabeth Sauer, în vârstă de 68 de ani, să fie atacată mortal, precizează Nachrichten De.

De asemenea, se spune că salvamarii au „râs” și au spus: „Nu există rechini în Sahl Hasheesh și nu au fost niciodată”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Moartea româncei este însă învelită în mister. Trupul ei a fost găsit sâmbătă, dar se crede că atacul asupra ei avusese loc cu o zi înainte. De două zile nimeni nu mai știa nimic de ea și era dată dispărută.

„Era o femeie extraordinară. Îi plăceau călătoriile, îi plăcea viața. Era necăsătorită, singură la părinti, era o colegă excepțională, nu avea niciun defect. O prietenă excepțională! Tot timpul povestea din sejururile ei, mergea si la mănăstiri”, a declarat o prietenă a Roxanei pentru redacția.ro.

„În Egipt nu a plecat cu vreun prieten sau cu vreo cunoștință. A plecat cu un grup de turiști, dar nu de la Suceava”, a mai declarat prietena Roxanei Donisan.

Părinții femeii sunt devastați de pierderea unicului lor copil. „Părinții sunt devastați. Vă dați seama, singurul lor copil. Avea de toate, era alintată de părinții. Își trăia copilăria încă, îi plăcea viața.(…) În cele două zile în care a fost dată dispărută, familia nu a bănuit că ea ar putea fi sau că s-ar putea întâmpla o asemenea tragedie. Știa că este plecată în Egipt, dar nu credeau vreodată că se poate întâmpla așa ceva”.

Părinţii au fost înştiinţaţi de poliţie despre tragedie, deşi au sperat până în ultima clipă că nu este vorba despre fiica lor. Mai ales că iniţial se vehiculase că victima are 40 de ani.

Tatăl Roxanei Donisan a povestit: „La ora 15:00 am văzut noi prima oară știrea pe TV, dar fără multe date. Că… „o româncă”. „O româncă” a pățit așa și așa… „a fost atacată de rechini” și nu stiu ce…

După circa o oră „o româncă de 40 de ani”. A dat vârsta. După altă oră, sau jumătate de oră, a venit poliția la ușă. Au cerut date suplimentare aparținătorilor. Oricum, fiind ultima zi în care ea putea să înoate, vă dați seama, tot bagajul era pregătit, și a făcut ultima baie. Practic a fost ultima baie.

După ce au luat datele polițiștii, tot duminică vorbesc, m-a sunat consulul. M-au avertizat polițiștii că „o să vă sune din Egipt” ambasadorul, consulul, cine o fi…

Și într-adevăr așa a fost. Mi-a confirmat clar că este vorba de fata noastră.

Dacă până atunci stăteam în friguri și… poate e altcineva… Așa, a venit poliția, după aceea și consulul a sunat…”

Distribuie acest articol